Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám hodit klobouk do pračky

Od: clea odpovědí: 18 změna:

Jedna z rad na google je ohledně vyčištění klobouku,hodit ho do pračky.

Čím byste vyčistili vy klobouk,možná si ho vezmu 1x/2x,takže do čistírny nepřichází v úvahu,ceny jsou vysoké.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Pokud se jedná o klasický klobouk, formuje se postupným napařováním a tvarováním. V pračce vlivem namočení do teplé vody a toho rotování z něj získáte něco, jako neforemný hrnec. Ale zase budete mít dobrou nádobu, až půjdete do sklepa pro brambory. Vejde se jich tam na celý oběd. Stačí jen přidělat ucho z drátu. *smich*

Je to zhruba stejné, jako byste hodila do pračky kožich. A když píšete, že si klobouk vezmete 1-2 x, a to ještě jen MOŽNÁ, proč ho hned čistit? Pokud si udržujete vlasy v pořádku, není opravdu třeba klobouk po 1-2 nošení čistit. Vydrží Vám po léta. Jaga.

13.01.23 11:56
clea
hodnocení

Taková "rada" je politováníhodná a ještě 4 lajky,co jste to za lidi

clea... stačí přemýšlet, jakou technologií se klobouk vyrábí a je hned jasné, že se ptáš na totální blbost. Dávám další laik!

clea
hodnocení

Taková rada sicilianské prodavčky na trhu zaslouží politování úrovně všech 9 x

hodnocení

5x
Dobrý den, do pračky bych klobouk nehodila,ale ručně vyprat by možná šel. Důležité bude jeho sušení -aby se zachoval tvar,posadit ho na polystyrenovévou hlavu a volně na vzduchu nechat schnout..

hodnocení

5x

Nestačilo by klobouk navlčeným hadrem několikrát vytřít? Tak se neponičí a vy jej můžete nosit dál.

hodnocení

4x

Do pračky jedině plážový plátěný klobouk! Ze zvědavosti jsem zkusila na Googlu vyhledat, kde se radí ta pračka. Nenašla jsem, našla jsem naopak varování před praním a chemickým čištěním. V odkazu si pár rad přečtete. Nějakou velkou skrvrnu, třeba od ptačího hovínka, bych já svěřila módistce.

clea
hodnocení

Narazila jsem tam na to včera ,hodit klobouk do pračky,pokouším se to dohledat.Neznamená,že se vám to nezobrazilo,že to tam nebylo.

hodnocení

1x
Klobouk,který si jednou dvakrát za sezonu vezmu se nemusí při běžně čisté hlavě čistit roky. Doma z něho vyrobíš max nějakou hužvu na vyhození. Takže pokud je vážně hodně špinavý, pomůže buď čistírna nebo nový klobouk.

clea
hodnocení

Vidím,že odpovědi jsou klasické. Jsem návštěvnice ,obdivovatelka výrobků a obrážím sekáče,je to spíše arte,než nutnost.Možná ho nebudu ani nostit.Je to vzpomínka na maminku a její styl, jako mistrové v odívání v minulém tisíciletí.Taková dovednost se dnes nenosí.

nov

Nemohla byste dát foto klobouku?

clea
13.01.23 18:37
hodnocení

Mám hodit klobouk do pračky
Clea - tenhle typ klobouku můžete prát,ale raději v ruce. Je to měkký klobouk,pokud z té fotky můžu rozeznat?
clea
hodnocení

Ano.je měkčí,než třeba pánský s krempou a prohnutou střechou,ale furt je to určitý tvar z jednohu kusu a tak uvidím ,co s ním o víkendu podniknu...

Pokud není k dispozici ta polystyrenová hlava,najdete si nějaký podobný tvar třeba větší cedník,apod.a na něm nechte klobouk vykapat a uschnout.
Přeji ať se podaří
clea
hodnocení

Děkuji za milou odpověď...čím více čtu rady na googlu,tím méně ho chci hodit na "šetrný cyklus" do pračky páč, hlavu na paruky nemám...

Hlavu na paruky nepotřebujete, stačí nafukovací balónek postavený třeba do hrnce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]