Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Včera jsem byla na finančním úřadě řešit daň z nové nemovitosti. Při kontrole všech daní bylo zjištěno, že daň z pozemků, které vlastním s bratrem napůl platíme oba dva. Paní mi sdělila, že peníze vrátir 3 roky zpět. Chápu, že je to i můj problém, ale neměl by to finanční úřad zjistit? Opravdu lze peníze vrátit pouze 3 roky zpět? Děkuji
ten dotaz je asi špatně (češtinsky) položen... pokud máte každý svou 1/2 pozemku, tak každý z vás platí 1/2 daní z pozemku...takže problém je asi v tom, že oba jste podali daňové přiznání na pozemek a každý jste do formuláře napsal, že vlastníte 1/1 z pozemku. Což taky nechápu, že baba na ouřadě nezjistila, když vidí, že pozemek je na 1/2. Na druhou stranu se nedivím ani vám, protože ty jejich tabulky jsou taky někdy zmatečné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.