Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zazdít kouřovod - zděř

Od: betonarik odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

čím prosím ideálně zazdít zděř kouřovodu pro kamna? Kolem je cca 1-2cm otvor. Hrubá malta popraskala a pak se vydrolila.

Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To co je namáhané teplem musí mít možnost dilatovat.
Jak dlouho jste nachal maltu vyzrát?
Jaký máte komín?

asd1
hodnocení

1x

Několik zděří jsem zadělával normální maltou K01 a všechno drží. Důležité je nedávat na sucho ale díru pořádně namočit, do škvíry pořádně našťouchat dřívkem, po zavadnutí zatáhnout případné trhlinky... Ruka skrz zděř a zezadu zamazávat zepředu šťouchat maltu, tak aby byl vyplněný celý prostor.. Maltu ne moc řídkou.

krtek6
hodnocení

0x

Montážní pěna, cihla, ytong, beton...jak je libo...jádrová omítka musí vždycky popraskat...pak se to přetáhne třeba sádrou nebo štukem...možno vyztužit přechody kouskem perlinky s lepidlem (jo, fakt jsem napsal perlinku s lepidlem) *smich*

No ono z dotazu není jasné, jestli je cílem zděř zaslepit, nebo opravit a je provozována.
krtek6

píše zazdít...tak z toho chápu, že mí díru a nechce mít díru.*nevi*

asd1

I kdyby nedával zděř ale zadělával díru, tak montážní pěnou... to myslíš vážně?

Když už perlinka tak kamnářská...

krtek6

Mám v obýváku zadělanou díru od nevyužívaného komína...mam tam akorát cihlu a omítku...se stěnou nic není a kdybych to neřekl, tak to ani nikdo neví...takže zase z toho nedělejme vědu*nevi*

asd1

No právě, přijde novej, strčí tam kamna, napojí je ne nahoře jak byly ale dole u kamen a hádej co montážní pěna udělá... Ani kominík si jí všimnout nemusí, ne každý strká kameru celým komínem, často jen koukne shora a když nejsou vysypaný spáry tak OK, pak koukne na půdu jestli neni trám skrz komín, dole vybere zrcátkem koukne jestli je díra až nahoru a hotovo...

Z podobných prasáren snadno může být průsšvih...

joska

Když chce zazdít zděř do komína a má okolo 2 cm díru, tak určitě má na mysli kus plechový roury která vede do komína

a do který chce strčít rouru od kamen.

Použít ostrou maltu ( cementovou ) do navlhčenýho otvoru pro plechovou zděř a poctivě nacpat po celé délce zděře.

Nechat uschnout..

hodnocení

0x
Tazatel má podle mne na mysli spíše opravu omítky okolo kovové zděře . Teda ne zazdění otvoru samotného, cihlou, kvádrem a pod. Možná jsem špatně pochopil, možná on nedostatečně popsal problém.
Montážní pěna by mohla také dělat problémy.
Komínová trubka přenáší teplo i na zděř. Teda bylo by vhodné použít materiál, který lépe odolává teplu.
Jádrovou omítku okolo opravuji sádrou, celé přestříknu cementovým špricem.
P.S. než to člověk nasmolí...

betonarik
hodnocení

Já se omlouvám. Mám na mysli opravu, vybouráná nová díra a do ní zazdít zděř a provozovat ji, takže odolné vysokým teplotám, takže PU pěnu opravdu ne :-D Děkuji

zděr okolo vytmelit a v přední části klasicky pohledově omítnout s veškerým postupem.

betonarik
hodnocení

Vytmelit kolem zděře 130mm mezeru 1-2cm? :-O

a co chcete co 1cm mezery asi strkat jiného? Trubku okolo vytmelíte kvůli pohybu a běžne se pak dává růžice pro pohledovou část. Nebo Vám to stále připadá divné?

Čím zazdít kouřovod - zděř
zaseja

On v tom má zmatek, neví, co je zděř obi.cz/...

co je růžice zbozi.cz/...

a co je sopouch

Sopouch je tradičně otvor na komínové konstrukci, do nějž se (tradičně zastrčením) dopojuje kouřovod (ten propojuje sopouch a spotřebič, od kterého jsou spalinovou cestou odváděny spaliny).pak je dotaz zmatený, taky jsem nejdřím myslel, že chce zazdít sopouch a komín nepoužívat.

ahoj*
hodnocení

0x

Jádrovka vypraskala? Ajeje, tak to namaž znova jádro vkou a přitáhni po vytvrdnutí štukem, a přes ro samozřejmě nějakou růžici.

to už si dneska lidi neporadil nic takovoudle banalitou? jádrovka ani Štuk asi nebudou hořet

doufám že jsi neměl tu maltu starou stoletou ještě po dědovi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zděř do komína

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]