Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
čím prosím ideálně zazdít zděř kouřovodu pro kamna? Kolem je cca 1-2cm otvor. Hrubá malta popraskala a pak se vydrolila.
Děkuji
Několik zděří jsem zadělával normální maltou K01 a všechno drží. Důležité je nedávat na sucho ale díru pořádně namočit, do škvíry pořádně našťouchat dřívkem, po zavadnutí zatáhnout případné trhlinky... Ruka skrz zděř a zezadu zamazávat zepředu šťouchat maltu, tak aby byl vyplněný celý prostor.. Maltu ne moc řídkou.
Montážní pěna, cihla, ytong, beton...jak je libo...jádrová omítka musí vždycky popraskat...pak se to přetáhne třeba sádrou nebo štukem...možno vyztužit přechody kouskem perlinky s lepidlem (jo, fakt jsem napsal perlinku s lepidlem)
I kdyby nedával zděř ale zadělával díru, tak montážní pěnou... to myslíš vážně?
Když už perlinka tak kamnářská...
Mám v obýváku zadělanou díru od nevyužívaného komína...mam tam akorát cihlu a omítku...se stěnou nic není a kdybych to neřekl, tak to ani nikdo neví...takže zase z toho nedělejme vědu
No právě, přijde novej, strčí tam kamna, napojí je ne nahoře jak byly ale dole u kamen a hádej co montážní pěna udělá... Ani kominík si jí všimnout nemusí, ne každý strká kameru celým komínem, často jen koukne shora a když nejsou vysypaný spáry tak OK, pak koukne na půdu jestli neni trám skrz komín, dole vybere zrcátkem koukne jestli je díra až nahoru a hotovo...
Z podobných prasáren snadno může být průsšvih...
Když chce zazdít zděř do komína a má okolo 2 cm díru, tak určitě má na mysli kus plechový roury která vede do komína
a do který chce strčít rouru od kamen.
Použít ostrou maltu ( cementovou ) do navlhčenýho otvoru pro plechovou zděř a poctivě nacpat po celé délce zděře.
Nechat uschnout..
Já se omlouvám. Mám na mysli opravu, vybouráná nová díra a do ní zazdít zděř a provozovat ji, takže odolné vysokým teplotám, takže PU pěnu opravdu ne Děkuji
a co chcete co 1cm mezery asi strkat jiného? Trubku okolo vytmelíte kvůli pohybu a běžne se pak dává růžice pro pohledovou část. Nebo Vám to stále připadá divné?
On v tom má zmatek, neví, co je zděř obi.cz/...
co je růžice zbozi.cz/...
a co je sopouch
Sopouch je tradičně otvor na komínové konstrukci, do nějž se (tradičně zastrčením) dopojuje kouřovod (ten propojuje sopouch a spotřebič, od kterého jsou spalinovou cestou odváděny spaliny).pak je dotaz zmatený, taky jsem nejdřím myslel, že chce zazdít sopouch a komín nepoužívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.