Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladnička Gorenija

Od: tondaa® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
mám již léta mrazničku s ledničkou Gorenje typ HZS2326. Mám k ní sice návod, ale tam můj problém neřeší.
Jde mně o vypínač uvnitř viz.foto. Vypínač vedle knoflíku na nastavení teplota. 1 - 7.
Vypínač údajně slouží k zapnutí a vypnutí vyhřívání agregátu lednice při jejím použití venku v nevytápěných prostorách. Nevím, kdy je to zapnuté.
Nevíte, kde je možno stáhnout návod?
Děkuji předem
T.

Chladnička Gorenija
Chladnička Gorenija #2
Chladnička Gorenija #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Funkce ohřevu je zapnutá, když stisknete vypínač na straně velké vločky (vlevo). Tak jak to máte na fotce je vypnuté.
Návod jsem sice nenašel, ale usuzuji tak z vypínače pro jiný model a znalosti funkce vypínačů - tak jak je vypínač na obrázku je sepnutý.
doplněno 11.01.23 09:32: Jen aby to nebylo s mojí fotkou matoucí...
Funkce je zapnutá, stisknete na straně velké vločky, ve vašem případě vlevo, teď je u vás funkce vypnutá.
Na mém obrázku je samozřejmě velká vločka vpravo a na obrázku je zapnuto :)
Chladnička Gorenija #4

hodnocení

0x
A nejedná se náhodou o přepínač rychlého mrazení, použitý před zmrazením většího množství, třeba masa?
Zapněte vypínač 24 hodin před zmrazením více položek. Po 24 hodinách vložte jídlo a po dalších 24 hodinách vypněte vypínač. U některých modelů chladniček je po zapnutí tlačítka nutné nastavit termostat na nejnižší teplotu a při vypnutí rychlého mrazení je nutné jej vrátit na předchozí nastavení.
I podle vloček na přepínači je to rychlé mrazení... A kdyby to bylo "nějaké" topení, bude tam znak úplně jiný... A rychlé zmrazení je celkem běžný standard...
doplněno 14.01.23 17:16: Je to z návodu v polském jazyce
Przełącznik należy włączyć 24 godziny przed mrożeniem większej ilości produktów. Po 24 godzinach należy włożyć żywność, a po kolejnych 24 godzinach wyłączyć przełącznik. W niektórych modelach lodówek wraz z włączeniem przycisku konieczne jest przestawienie termostatu na najniższą temperaturę, a przy wyłączeniu szybkiego zamrażania, przywrócenie jego wcześniejszego ustawienia.
Náhradní díl má označení "drawer heater switch", takže by mělo jít o nějaký druh ohřevu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]