Dobrý den, chtěl bych se zeptat někoho zkušeného.. jestli je možné zěd o šíři 15cm přeříznout flexou samozřejmě ve spáře a vložit do ní lepenku nebo nějaký asfaltový pás.. zěd je neustále mokrá.. ji divné že zěd se nachází uprostřed domu , první jsem myslel že je to komínem který se nepoužívá ale i při zaslepeni komína čepicí je zed furt mokrá.. děkuji za odpověď a přikládám foto
Jaká je to zeď? Od komína? 15 cm? To musí být příčka. Já jsem drak, já bych ji sundala, rozebrala. Třebas ne celou, ale tu, část, která s kuchyní sousedí, určitě. S příčkou bych se nemazala. Ale odborník rozhodně nejsem, jen uvažuji s klávesnicí po ruce. .
Nemůže tam být ještě jiný zdroj vlhkosti? Pod podlahou je co? Předpokládám, že je to přízemí. Není poblíž nějaká trubka (voda, odpad)? Co je za zdí (z pohledu na fotce)? Jak je dům starý? Nikde jinde se vlhkost neobjevuje? Co obvodové zdi? Protože jestli je jinak všude sucho, tak je to divné.
olek*
Dobrý den, stáří domů je necelých 100 let.. ano a jiných zdí se to neobjevuje a jsou suché..z druhé strany je malá místnost ale na té straně je zed suchá na zdi už proběhla chemická injektáž víš než 4 měsíce zpět a bez výsledku... ve zdi není možné ab bylo nějaké potrubí..
Nechápu jak může být zeď z druhé strany suchá. V té malé místnosti se trvale větrá? Není jenom ta zeď studená a ta vlhkost kondenzuje z teplého vzduchu v obýváku?
olek*
Taky mi to nejde do hlavy... ale na druhé straně je ta zed natáhlá sadrou od země asi do výšky 30 cm po celé délce po předchozím majiteli... myslíte že je možná že ta sadra to naseákné a potom tam není flek?
Je pod betonem nějaká izolace proti vlhkosti? Klidně může kapat nějaká trubka v podlaze, po té izolaci to teče k té zdi a ta pak vlhne. Ale pořád nechápu, že je z jedné strany ta vlhkost vidět a z druhé ne. Jinak to lino obecně brání odpařování vlhkosti, takže pak se ta vlhkost tlačí do zdí. Pod tím linem je vlhko?
Tak jednoduše to nepůjde, musíte hydroizolaci napojit s okolníma hydroizolacemi v podlahách a každá chyba se trestá. V podlaze jsou hydroizolace? Podle fotky je zeď dlouhá něco přes 2 metry, rozdělil bych to na 5 částí, v 1 etapě bych vyboural krajní a prostřední až na podkladový beton a obnažil hydroizolace v podlaze cca 20cm, pravděpodobně bude potřeba betonovou mazaninou vyrovnat podklad aby byla alespoň trochu rovina pro položení hydroizolace, položit hydroizolaci a dozdít příčku. V další etapě vybourat zbylé úseky, po dokončení příčky udělat omítky a na závěr vrchní beton podlah. Přikladám fotku pro inspiraci, zde nebyla napojena hydroizolace příčky k obvodové stěně a dále byly drobné chyby v napojení příčka a podlahy ale stačilo vyškrábnout maltu a vylít rozehřátý asfalt. doplněno 11.01.23 14:01: V jedné místnosti máte PVC podlahovou krytinu ta nepropustí vlhkost a ta oto více vzlíná do zdi. Ve druhé osb, přes nê vlhkost se odvětrává.
No , možná nějakou velkou s kotoučem 400mm by to mohlo vyjít ale co potom?Prořežete cca 4mm na výšku,folie má cca 2mm a do těch 2 mm co vám zbyde natlačíte co a jak aby vám to nespadlo?A ten komín je kde?Za tou zdí?
Šlo by to, delat postupně třeba po půl metru, tzn. Půl metru proriznout vložit izolaci na to zatlicete ty plastové zarážky co se davaj a dohazite. Bude bordel a dost práce, takže bych doporučil spíše chemickou cestu injektazi. Vyvrtate předepsané otvory a vtlacite z tuby chemii.
olek*
Dobrý den, chemická injektáž byla již provedena ale absolutně žádná změna... hlavně zed je modrá jenom z jedné Strany, při pohledu druhé Strany je zed suchá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.