Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonová stěrka pro maximální vyhlazení

Od: pumprdlik* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit, jakou mám použít betonovou stěrku do koupelny i do sprchového koutu. Od stěrky chci primárně maximální možnost hladkost oproti běžným betonovým stěrkám, tj. aby se dal povrch dobře vyhladit, aby se daly stěny pak dobře čistit. Stěrka by se měla dobře nanášet a držet na povrchu. Samozřejmě budu na stěrku poté aplikovat plniče pórů a oděru a voděvzdorné laky. Předem díky za rady a tipy.

Pumprdlik

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V tom případě povrch betonu zagletovat a na stěny snad jedině cementová pálená. Nebo pak benátský štuk -ale nwn jak je na ro s odolností proti vodě. a navíc asi málokdo to umí pořádně udělat-to ale platí i pro cementovou pálenou omítku.

hodnocení

Jak na cementovou pálenou? Ten cement se smichany s vodou pres to pretira, nebo na mokrou betonovou stenu nejak naprasuje, jak?

diky

Cementová pálená omítka: jde o dvouvrstvou omítku, kde jádro tvoří cementová malta tloušťky 15 mm a lícní vrstva je jemná cementová malta v tloušťce 5 mm, která se po zavadnutí navlhčí, popráší se cementem a vyhladí se ocelovým hladítkem - vypálení. Použití: v prostorech se zvýšenou vlhkostí (prádelny, garáže umývárny apod.)

hodnocení

1x

Mám takovou zkušenost, že mnohem levnější a méně pracný je obklad... snad pokud by se jednalo jen o podlahu někde v koupelně pro pracovníky kravína a podobných zařízení...ale i tam bývají dnes obklady a dlažby...

hodnocení

0x
To záleží, o jaké vrstvě je řeč. Pokud kolem 5mm tak flexi lepidlo, druhý den přebrousit. Pak se celkem dobře dělá s opravnou hmotou od weberu.
pumprdlik*
hodnocení

Nerovnosti a diry na zdi predtim opravim tim flexi lepidlem, betonovou vrstvu pak predpokladam cca 1-2 mm. Otazkou je zda opravna hmota je dost jemna a take zda nebude tuhnout prilis rychle, abych ji na stene stihl poradne vyhladit.

Lepidlo tím spíše po přebrozušení buyde víc nasákat a posléze dělat větší neplechu nežli případná plíseň ve spárách obkladu !

On to musí finálně natřít něčím vodotěsným, hydrofobním, jinak to je úplná utopie.

pumprdlik*
hodnocení

Jestli mi chcete poradit obklady a dlažby, tak ty opravdu nechci.

I nízkospárové mají spáry a v nich bordel a plísně jako kráva.

Ale i na hladkém skle sprchových koutů se usazuje "bordel"...i ošetřených...

hodnocení

0x

Moje zjisteni po nekolika testovanich (cilem je hladka, pevna, voduvzdorna a oteruvzdorna stena - do koupelny misto obkladu):

1) Paleny beton doplnovanym cementem je dost riskantni, protoze neni ho jednduche udelat tak aby nikde nepraskal.

2) Zatim nejlepsi pro funkcnost i estetiku se mi jevi kombinace techto materialu:

a) flexibilni sparovka (dle vybrane barvy) - pro vyhlazeni hrubych sten, v koupelne pred sparovkou aplikovat hydroizolaci

b) epoxid ciry nizkoviskozni, (pozn. lze pridat i do sparovky-tim zlopsit jeji roztiratelnost, odolnost proti trhani a lepivost jak k podkladu tak k naslednym vrstavm) pak epoxidem i prelakovat uz vytvrzenou sparovku, a po vytvrzeni lze povrch prebrousit na zrcadlovou hladkost.

c) polyasparticke pryskyrice (vrchni oteruvzdorna vrstva) - tento material je vyrazne oteruvzdornejsi nez vsechny polyuretanove i epoxidove laky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]