Dobry den,renovuji doma vodni cerpadlo Sigma pumpu kterou chci zapojit do domaci vodarny. Mam k ni doma jeste tlakovy spinac a budu shanet tlakovou nadobu.Jen mi neni jasne co udrzi tlak v nadobe kdyz cerpadlo vypne po dosazeni nastaveneho tlaku. Jaka soucastka mi jeste chybi? Do nadrze odkud budu cerpat vodu mam navedenou trubku a na jejim konci je saci kos,udrzi ten tlak? Myslim ze by melo byt jeste neco pred nadobou kam budu cerpat vodu aby zbytecne cely okruh nebyl pod tlakem..
Tlak drzi v dome zatvorena vodovodna bateria, opacnym smerom potom spatna klapka, dorazne odporucam celokovovu. Dava sa bud k cerpadlu alebo dole do studne, niektore sacie kose ju maju integrovanu.
kenav
Zpetna klapka pokud máš cerpadlo z ucpavkou,pokud bez ucpavky tak to drží saci koš
luko89
Mam cerpadlo bez ucpavky,proto me napada kdyby existoval nejaky ventil co by se namontoval mezi cerpadlo a tlakovou nadobu
Peter: to uz se bavime o jinem okruhu,jde mi o to kdyz vypne cerpadlo po natlakovani nadoby,tak co udrzi tlak aby skrz cerpadlo voda neutekla zpatky do zdroje odkud je cerpana
Na přírubu výstupu čerpadel SVA se dává zpětná klapka. Ta brání vodě tlačit se zpět do čerpadla. cerpadlo-cerpadla.cz/... Jsou různé velikosti podle rozměru příruby.
Nad čerpadlo sa namontuje spätná klapka a na sacom potrubí musí byť sací koš. V odkaze je klapka,ktorá je ideálna a dlho vydrží. Tie medziprírubové po čase prestanu tesniť a púšťajú tlak do čerpadla,čím potom trpí upchávka a sací koš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.