Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drevene sindele - hrebiky

Od: skolka odpovědí: 3 změna:

Zdravim
je to tohle prosim dobre? maji byt hrebiky videt? nebude to v tech mistech pak hnit? mel jsem za to ze hrebiky jsou v horni casti a prekryte radou sindelu nad nimi?

Drevene sindele - hrebiky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobře to podle mě není, nejen proto, že na hřeby přímo prší, ale i proto, že šindel nemůže volně s teplotou a vlhkostí pracovat, když je takto přibitý na obou koncích.

To vypadá, že se někomu nelíbilo, že šindele na sebe přesně nedoléhají, tak jim pomohl hřebíky. On je to asi jen nějaký přístřešek, ne?

hodnocení

3x

Máte pravdu, hřebíky (2 kusy) mají být cca v horní třetině šindelu, zakryté stále vrchním šindelem. Spáry mezi jednotlivými šindely by měly být na střídačku, teda asi nad polovičkou šířky šindele, ležícího níže pod spárou. Zakryté vrchním šindelem.
Na obrázku je jen jedna vrstva šindele, jen třetinou zakrytá vrchním šindelem. Běžně se montuje tak, aby byla vidět jen spodní třetina řady, další vyšší řada kryje zbylé 2/3 spodní řady, spáry posunuté. A tak v každé vyšší řadě. Potom jsou stále dvě vrstvy šindele na sobě. Nemělo by zatékat.
.
Pro orientaci třeba krytiny-strechy.cz/...
Porovnejte s obrázkem od @ben

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, kouknul jsem na Google, kde jsou obrázky, ale hřebíky tam vidět nejsou - ono snad kolem nich bude i zatékat, což je špatně. Zdravím!

stavimbydlim.cz/...

doplněno 09.01.23 18:06:

skolka - a jak píšete, tak okolo hřebíků by to zahnívat časem mohlo, protože tam poteče voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]