Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navrtaná plastová okna

Od: agnuska* odpovědí: 28 změna:
28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

25.04.10 08:14
hodnocení

2x
fidonet*

Lujs, my si budeme taky dělat nova okna, a to plastova, protože vyjdou nejlevněji. Ale nikde jsem něčetl, že bych si do nich nemohl vrtat. Okno, je podle mně okno tedy skleněná deska na kraji bytu, kterou koukám ven a proniká mi sem světlo. Nic víc, nic mín. První co bude, necháme si provrtat otvory na průchod ovládacích lanek na ovládání venkovních rolet, a rovněž zvenku budou na okva přišroubované držáky na tyto venkovní rolety. A nemyslím si , že bychom byli v pubertě nebo senilní. Jen se prostě nezblázním , z toho, že jsem si nechal namontovat nové okna, protože se staré stářím rozpadají. Okno má sloužit, a ne abych kolem něho chodil a neštil ho, jako někteří ego chlapi si leští nové auto. Nežiju ve skleníku, kde bych musel mít 100% ekoklima, a stejně jsou okna skoro celý rok otevřena nebo pootevřená. Jediné co to nesmí narušit, je těsnost mezi skly. Zkuste mě přesvědčit, že mé rozhodnutí do nich vrtat otvory a to skrz celé okno je nesprávné. Třeba mě přesvědčíte, že to opravdu není vhodné...

Otazkou dvě ovšem je, a tedy ne otazkou ale problém, to, že podnájemník si do nových oken dovolil něco montovat. Já jako majitel si mohu dělat co chci.

arakain77*
hodnocení

2x

Ty dírky v rámech se určitě opravit dají.Existuje tzv.tekutý plast,který díru plně zacelí.Oknařské firmy tyto opravy běžně dělají.

Servisní technik pl.oken.

standam*
hodnocení

2x

nepredpokladam, ze to budete zapravovat sama.

domluvte se s vyrobcem az pojede kolem vas servisak na serizovani oken at se zastavi a zapravi.

pokud mate okna v zaruce a jsou potreba seridit splachne se vse jednim vrzem.

bezne byva zaruka na serizeni.

luciferkaa*
hodnocení

1x

jo rozhodne oknari-plastari at to resi, hlavne nenechte, aby to najemci zadelali sami, protoze provrtanou komorou se mohou sirit plesne, a muze to mit opravdu spatny vlyv na okna i s tepelne-izolacniho hlediska. Budu drzet palce at je to jen mala dirka, ktera nevede pres vice komor, jinak by se tam mohl vytvorit docela peknej tepelnej most..A co se tyce najemcu, to sand ani neni mozny, ze neco takoveho dokazali udelat...mor na ne..

bruk600*
hodnocení

1x

No tak už to vše asi půjde trochu do osobní roviny. Jinak dle mého názoru nedošlo navrtáním rámu okna k nějakému znehodnocení po technické stránce, ale hlavně po vizuální a opravené místo bude vždy více či méně vidět. Plastový rám okna není už z výroby vzduchotěsný, není napuštěn speciálním plynem jako dvojsklo. Pochopitelně je lepší, když se podobnému odvrtávání rámu vyhneme, ale tak malé dírky vyplněné šroubkem, nebo nějakým tmelem nezpůsobí nějaká znatelné snížení izolačních vlastností okna.

jabraka*
hodnocení

0x

Okno má tím vzhledový kaz,ale funkci to neuškodí.Stačí jen na takový malý otvor kapka bílého silikonu.Pokud jsou okraje vymačkané, je třeba to místo ostrým nožem srovnat.

JABRAKA

arakain77*

Silikon Jabrako zanechá stopu.

jabraka*

Arakaine,všechno zanechá stopu.Ta dirka bude vidět stále.Neexistuje žádné neviditelné lepidlo.Jedině stejný kousek okna vybrousit z něj tyčinku a tu zarazit do dirky.Ale co s vydroleným okrajem?Proto radím ten silkon.Je to nejrychlejší a nejjednodušší.Nedovedu si představit tazatelku,jak obíhá firmy a shání ten speciál tmel.Nebo jak vybrušuje kolíček a zatěsňuje dirku a přebrušuje a leští.

JABRAKA

arakain77*

Nebude vidět vůbec.Rád ti to někdy ukážu.Ony jsou totiž tekuté plasty v barvě oken.Začíná to čirým(průhledným asi na 80%),pak bílý a za ním následují odstíny do žluté,hnědé,nebo šedé.Opravit se tím dá i okno tzv.kašírované.Po vytvrdnutí tekutého plastu se řádně přeb rousí,vyleští a opraví retušovacím fixem.To je barva přímo na míru.Např.ZLATÝ DUB,KAŠTAN a jiné.Samozřejmě,že to nebude oprava na sto %,ale troufám si říct,že budeš muset moooooc hledat,když nebudeš vědět,kde byla ta oprava.A není to vůbec lepidlo.Je to plast v tekutém stavu,který reaguje se vzdušnou vlhkostí.A to hodně rychle.

hodnocení

0x

Já bych to zacelil akrylátovým tmelem, co se používá na auta.Hodí se na ledacos.Mám s ním dobré zkušenosti.

jabraka*
hodnocení

0x

Když to znovu prohlížím,tak bude možná problém jinde,pokud ty okna nejsou úplně bílá.

JABRAKA

5o
hodnocení

0x

Tady je jasně vidět,že pokud pronajímám byt,je nutno požadovat kauci a byt prubezně behem doby pronájmu kontrolovat.Při ukončení pronájmu bych si osobně zkontrolovat stav bytu a požadoval kompenzaci za zničené zařízení,ev.bych nevrátil kauci.Muj známý také pronajímal,o byt se nestaral a když mu přišlo,že má doplácet 11 tisíc za vodu,nestačil se divit.To je má rada pro pronajímatele bytu.

hodnocení

0x

Jabrako jak ste přišel na to že ,,Okno má tím vzhledový kaz,ale funkci to neuškodí." Co když je to provrtaný více komorama?

rv*

A o kolik se asi tak zhorší tepelné poměry, jsou-li komory těma dírkama propojeny?

jabraka*

Ta dírka je určitě jen ve svrchním plášti.Tepelně po ucpání určitě neovlivní ani v nejmenším tepelné poměry.Pokud ta dírka tam je otevřená,může se dovnitř nasávat studený a vlhký vzduch a celkové bilance zhoršit.Proto bych doporučil před zašpuntováním okno ohřát,aby se vlhkost snížila.Od jednoho výrobce jsem získal údaj,že do profilu před uzavřením vsypávají silikagel,aby se vychytala vnitřní vlhkost.

JABRAKA

Navrtaná plastová okna #2
agnuska*
hodnocení

děkuji za odpověd, bohužel jsem při vysvětlování byla nájemnicí napadena, volala se policie a musela jsem vyhledat lékaře pro ošetření. Jo takový je život*plac*

Navrtaná plastová okna #3

agnusko, je mi to líto, že jste byla napadena. Ale to víte, lidé jsou různí. Moje paní domácí si mě hýčká a hýčká. (však ví proč)

vzal bych co nejmenší a nejkratší šroubek, našrouboval do dírek a zatřel bílou barvou.Je to smůla,co Vám udělali, ale asi bych to nehrotil. Mymáme zničené nové dveřez plastu od sprayerů . . . . a to je kurňa vidět.

hodnocení

0x

arakaine, tušíte jak hluboko může být dírka na obrázku? 1cm, 2,3,4cm?
Díky

cyril*

Teda sousede, Jabraka má pravdu. Takto naivní dotaz může položit snad jedině ten, kdo používá zdravý selský rozum a logické myšlení. Ale abyste se necítil se svým dotazem osamocen, tak se k Vám připojím a zcela jistě to nebude jen ze solidarity. ;)

sousede, solidarita se cení. Díky. přemýšlel jsem jak velké dírky jsou na případdnou opravu. Třeba krytka(čepička) šroubu od truhláře...

..asi moc přemýšlím.

jabraka*

Milane,to jsou naivní dotazy.Háček na záclonku má závit dlouhý 10 mm celý je dlouhý 15 - 20mm.Stoprocentně zasahuje jen do první komory.Vitráška udrží záclonku lehce jen v tom 3 mm silném plastu.

JABRAKA

arakain77*

Může být až 25,mm.Ale je to podmíněno skladbou okenního profilu,každý výrobce má jinou skladbu komor.A pro zajímavost ještě dodám,že ty dírky nemají žádný vliv na tepelnou izolaci.Do rámů se totiž montuje kde co.Akorát chytráci z oknařských firem to zákazníkovi vnutili,že se to nesmí.Jak by asi namontovali např.žaluzie,spojili okno s dveřmi na balkonu,namontovali automat zavírání oken ve výškách,nebo obyčejné dveřní brano?

doplněno 26.04.10 08:29:

dírky musí být ale něčím (šroubem...)vyplněny

agnuska*
hodnocení

Moc děkuji všem za rady, v každém případě zatím byt nepřevezmu, až nájemnice závady opraví.

Ještě jednou děkuji

jozef111*
hodnocení

0x

Dobrý den, opravit se to určitě dá. Nedoporučoval bych kutilství. Obraťte se na nějakou blízkou a spolehlivou oknařskou firmu. Existuje speciální tmel na plastová okna. Potom to bude jako nové.

jabraka*
hodnocení

0x

Agnuska,to násilí snad ani není možné.Nájemníky vyžeňte a za pár korun to nechte opravit oknaře!

JABRAKA

hodnocení

0x

Agnusko ani se člověku nechce věřit co všechno lidi dokážou.

Cítím s vámi. Ať to brzo přebolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]