Nejste přihlášen/a.
Mám zatuchává mi prádlo. Dnes jsem převlékl ložní a povlečení, které leželo v komoře asi rok má zatuchlej pach. To bude teda spaní. Ve skříni trička a mikiny to stejné.
Nábytek mám novější, pracího prášku dávám víc než dost, věším na sušák zcela rovně a prádlo má vzdušné prostory. Když ho potom suché skládám, vypráním voní. Skládám a ukládám rovně do komínku.
Nevím co mám dělat, už vloni jsem všechno oblečení ze skříně znovu vypral. U ložního v komoře mi to nedělalo, až poslední dobou.
Prosím, zkušené holky/ženy poraďte mi
6x
Pořiďte si sušičku, mějte méně kusů prádla které budete častěji používat.
proboha, ty skříně nejsou vzduchotěsný, jakej vzduch máte v bytě, takovej máte i ve skříních...;
řešení je prostinký (krom větrání, což z praktickejch důvodů pomiňme (byla by zima), samozřejmě teoreticky by se to zajištěním nějakýho dostatečnýho režimu větrání vyřešit mělo): a) nebuďte tak přecitlivělej, b) až bude teplo, nechte prádlo, máte-li tu možnost, na sluníčku (třeba postupně), ani ne úplně rozbalený, a(nebo aspoň) čerstvym vzduchu, uvidíte, jak zas "odtuchne", znovu všechno přepírat netřeba
1x
Upřimně jsem pračku na prázdno ještě nečistil a po vyprání mi to nepřijde nějak špatné. Ale až to po půl roce vytáhnu ze skříně, tak je to jak u nebožky prababičky
Jasně, že nebudete vše ze skříní znovu prát, ale když začněte od teď prát s octem,postupně se zatuchliny úplně zbavíte. A nakupte si množství tuhých mýdel a mezi prádlo je nastrkejte,je to moc příjemné.
1x
0x
No vlhké prádlo natáhne ovzduší z místnosti. Pokud není větraná otevřeným oknem, tak prádlo natáhne do sebe ten odér, který se vykytuje v místnosti.
Též víc než dost prášku na praní není doporučovano, to samé aviváž.
Sušička je moje největší kamarádka ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.