Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě bytu v rodinném domě - na co si dát pozor?

Od: jakej odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, zaujala mě nabídka koupě bytu v rodinném domě, včetně části zahrady, atd. Předtím, než si půjdu byt prohlédnout bych rád věděl, na co se připravit, jaké tam můžou být úskalí. Podle fotek se jedná o starší dům, pravděpodobně předělaný na byty. Napadá mě tedy: jak je to s opravami, energiemi, atd. Nějaké další nápady? V poslední době vidím takové nabídky stále častěji… Pro mě je to všechno nové, nikdy jsem nemovitost nekupoval…

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

1x
Úskalí je více a někdy nepomůže ani právní zástupce - agentura. Nicméně je snazší případný soud vyhrát.
Při koupi bytu je důležité koupit adekvátní část pozemku bytového domu. Musíte si dát pozor na exekutora, závazky na nemovitosti v katastru, skutečného vlastníka...
Já bych sám bez právní pomoci do koupi nešel.

hodnocení

1x

Nešel bych do toho, pokud není možnost odkoupit celý dům. Pokud se nedohodnete se spolumajiteli na opravách,může být časem vážný problém s čímkoli .Pokud je víc bytů na jednom č.p., mají jeden společný vodoměr,plynoměr,elektroměr..a rozpočítává se . Jakým způsobem? Podle plochy,obyvatel, poměrových měřidel?

Zahrada - je konkrétně určená plocha ke konkrétnímu bytu, nebo prostě poměrový podíl bez přesného vytyčení plochy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]