Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, plánuji půdní vestavbu v RD a potřebuji udělat dřevěný strop o délce 4,5 m bez podpor. Na obou stranách jsou nosné zdi. Je možná moje myšlenka: 1) uchycení botek do nosného zdiva a nasazení trámů nebo nosníků (uchycení na natkoukací hmoždinky) nebo za 2) uchycení trámů do nosného zdiva a na to položení trámů a nebo nosníků zajištěných proti převrácení (uchycení na závitové tyče na chemii)? oboje do betonového věnce. Jinak je nosné zdivo Porfix 250mm. Podlaha by byla 2xosb cca 15-18mm? Jaký by jste volili rozměr trámů a při jaké rozteči? Případně je možné použít Fošny cca 60x180 na stojato a zase při jaké rozteči? Zatížení standartní. Přítelkyně tam bude mít pracovnu s běžnými šicími stroji. Snad je to srozumitelné.
V případě možnosti použití nosníků je možné použití těchno:
nebo
Děkuji za rady
Standartni roztec je 40cm stredy fosen, nebo pokud by se davalo pero drazka osb tak polovina osb coz by bylo zhruba 31cm. Ale ani jeden z vasich uvedenych produktu bych nepouzil. Pouzil bych fosny 200x50 ani nemusi byt susene. Na steny pridelat stejnou velikost fosny, ale urcite na zavitovku 16mm a chemickou kotvu po 25cm stridave nahoru a dolu. pak bych koupil tramove botky na konce,fosen, ale do dreva ne do zdiva. a po zhruba 1.2m nebo rozlozit rozpery simetricky, ktere se vlozi mezi fosny ( vetsinou odrezky ze zbytku kdyz je 5m fosna ) Je to standartni strop v Anglickych domech delal jsem to tam 17 let. tak snad to pomuze. Bezne domaci prostory a stresni nastavby se delaji s temito roztecemi.
Tady je jak ma vypadat botka akorat vybrat spravny rozmer. Ty vyztuhy se pouze sroubuji 80mm vruty.
Dobrý den, děkuji za návrh. Ještě se zeptám, bude nějaký problém, když na stěnu přidělaná fošna nebude zakotvena na 16mm chemii do věnce,jask jsem psal prvně, ale jen do zdiva? Viz foto (zeleně zdivo v místě kotvení, červeně věnec). Zdivo je Porfix 250mm - kotvení cca 150mm? Do věnce to nejde, v jeho úrovni jsou vazníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.