Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynovy kotel Dakon BEA 24 BK

Od: matula odpovědí: 9 změna:
Dobrý den mám plynovy kotel Dakon BEA 24 BK a mam problem že kotel je normálně přepnutí na ikonu radiátor a i ohrev vody ...dnes pokud chci ohřát vodu tak musím přepínač přepnout samostane na ikonu jen na ohřev vody...pokud chci opět ohřívat radiátory tak zpátky na přepínač ohřev radiátorů plus vody...ale vodu to prostě pak znovu neohreje...nechápu proč to doteď fungovalo cca 20 let a dnes se to musí přepínat...děkuji za možný navrh

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
"nechápu proč to doteď fungovalo cca 20 let a dnes se to musí přepínat" - *smich2*, blahopřeji. Pokud Vám ten stroj šlapal 20 let bez poruchy, je to malý zázrak. Já ho pár let provozoval a ze servisáka se stal častý návštěvník. Vážněji - pokud po přepnutí režimu ohřívá, nebude chyba v železe, ale v elektronice. Byly tam tuším dvě - základní ovládací deska a startovací elektronika. Tipuji tu první. Pokud chcete servisáka, odhaduji cenu kolem pětky a trojku za výjezd a práci. Zkuste ty desky vyoperovat a najít někoho, kdo to proměří - elektronik, opravář mobilů. U dakonů rády odcházely kondenzátory, asi čtyři na desce, byly na hranici použitelnosti. Nějaký italský šmejdy.
matula
hodnocení

Ne pro mě je to divný z toho důvodu že zpětně dva dny jsem tam měl servisního technika na plynovy kotel z důvodu prohlídky kotle kvůli hypotéce...a ejhle 1 a půl dne a kotel kaput...

To je úplně normální, pokud kotel zkoušel jen tím uspíšil problém

hodnocení

2x

Pravdepodobne odišlo automatické ovládanie trojcestného ventilu.

Chtěl jsem napsat - má oblíbená závada, třícesťák. Vy jste to vystihl lépe.

matula
hodnocení

A pokud seženu elektronika tak ovládání je na základní desce...že by bylo možné vyměnit elektronickou součástka...

Bez celkového premerania a overenia funkčnosti jednotlivých súčasti je to len tipovanie.

matula
hodnocení

Tak závada vyřešena natekla voda do základní desky...z těsnění v místě kde jsou hořáky tak o kroužek netesnil poté přes noc natekla k elektronice což bude hlavní problem

lojza
hodnocení

0x
Nechápete co? Že se kotel rozbil po 20 letech? To si jedině můžete gratulovat že vydržel tak dlouho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plynový kotel dakon

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]