Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystáme hlasování o zateplení fasády na bytovém domě o 18.bytových jednotkách. Všechny podíly/byty jsou stejné. Jestli si to dobře pamatuji, tak shromáždění je usnášeníschopné, je li přítomna nadpoloviční většina, takže 10 spoluvlastníků. Návrh bude odsouhlasen, když bude "pro" nadpoloviční většina přítomných. Z toho mi vychází, že v krajním případě může návrh odsouhlasit 6 spoluvlastníků. Je to tak?
Druhá otázka je, jestli stačí mít zpracovanou nabídku na realizaci zateplení jen od jedné firmy (dodavatele), nebo je někde dána povinnost mít nabídek více?
Děkuji
J.P.
No kdybyste mi předložil jen jednu nabídku od jedné firmy...bez ohlednu na to co je, tak s váma asi vyrazím dveře a řeknu, že to máte domluvený...nabídek musí být vždy víc...minimálně aspoň 3 ..ideálně tak 7 ...
Chápu, ale nechat si spočítat podrobnou nabídku není razdva. Komunikoval jsem s firmou, která v sousedství dělala několik bytovek, lidé jsou s prací spokojení a na jejich práci se mohu podívat. Ono když se to vezme dokola a kolem, tak cena není jediný parametr.
@jipa: právě proto se nechává udělat slepý výkaz výměr, který se firmám posílá s nějakou dokumentací. Ocenit pak nějakej zateplovák na bytovce potom není žádná věda...já když to dostanu tak jak se to má správně dělat, tak jsem schopen velmi rychle takové nabídky zpracovat...čím kvalitnější tím rychlejší...akorát teď je to pomalejší, protože přepisuju a aktualizuju ceníky pro letošní rok...
pokud je váha hlasů všech stejná a teoreticky nastane situace, že z 18uživatelů se dostaví na schůzi 10 a z toho 6 zvedne pro ANO, tak bude stačit
@Krtek6 ma pravdu, @jipa tazatel priklad popisuje spravne, defaultne (pokud ve stanovach neni jiny pomer):
staci usnasenischopne shromazdeni (>50% hlasu) a na nem rozhodne nadpolovicni pritomna vetsina, tzn. v krajnim pripade je schopno platne rozhodnout >25% vsech hlasu domu a zadne obrany neni. Takze 6 hlasu v danem pripade staci.
Pouze ten, kdo se dostavil a hlasoval proti, by teoreticky a s nejistym vysledkem mohl platne napadnout zalobou u soudu. Ale pokud bude všechno správně, tak nemá šanci.
@stir pokud přijde sám, není splněna podmínka usnášeníschopného shromáždění! Leda že by vlastnil nadpoloviční většinu hlasů v domě a nebo měl od nich plnou moc!
Co je podílové spoluvlastnictví? Za bytovou jednotku vystupuje vždy jeden podle zákona. Ty jsi předseda? Tazatel evidentně nemá ve stanovách zvýšený Kvórum.
Lze to obejít pomocí hlasování per rollam, kdo nehlasuje pro, tak automaticky hlasuje proti, tzn tam potřebuješ nad 50% vždy, pokud to chápu správně, A ty máš jako předseda splněno vždy, protože si všechny obeslal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.