Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodělání zásuvek do lodžie

Od: art13® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chci poprosit o radu. Něco jsem tu už pročetl, ale nejsem o moc moudřejší.
V paneláku máme zasklenou lodžiji a já bych potřeboval dodělat dvě zásuvky ( pro vánoční osvětlení a pro připojení noťasu, případně pro nějakou lampičku).

Hledám řešení. Plán je provrtat díru z obýváku a následně udělat na zateplenou stěnu zásuvky. Je tam zateplení a chtěl bych osadit do krabiček a né na stěnu. Otázka je jestli musím řešit nějaký spešl zásuvky, nebo nějakou ochramu pro zásuvky .

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nově dodělávaná zásuvka musí mít doplňkovou ochranu proudovým chráničem.
Maximální počet zásuvek v jednom obvodu je 10.

hodnocení

4x

Měl byste toho řešit více - spešl zásuvky (bo lodžie, takže venkovní prostor i když je zasklená), spešl krabičky, ne KU68, které tam asi chcete dát (bo polystyren, hořlavost), chránič a také jeden detail - je možné vrtat do zateplení paneláku? A ještě detail - u balkonových dveří bývají panely fest proložené armaturou, to bude moc fajn vrtání...

hodnocení

Řeším jen ty zásuvky a tu ochranu. Ostatní vyřešené.

hodnocení

3x
Osadte tam zasuvku s krytim IP44 ielektra.cz/... a k teto zasuvce jeste jednoramecek ielektra.cz/...

vibe2*
hodnocení

1x

Z čeho je to zateplení? Je to polystyrén? Jak tlustá vrstva? Jak si myslíte, že vám ty zásuvky budou držet v polystyrénu?

Použijte Kopos krabici s trubkou do zateplení, což vám umožní ukotvit zásuvku do pevného panelu/ zdi a ne fórově do polystyrénu. Tato krabice se běžně osazuje před zateplením - ve vašem případě pro ni musíte vykutat díru a opatrně zalepit / zatmelit - zapěnit.

kopos.cz/...

hodnocení

Dobrý den, díky za komentář, ale já se ptal na : Otázka je jestli musím řešit nějaký spešl zásuvky, nebo nějakou ochramu pro zásuvky

vibe2*

V pořádku - ale máte odpověď na mé dotazy, které jsou k věci a podstatné?

06.01.23 18:15
hodnocení

Ano mám .

mumin
hodnocení

0x
Já to mám takhle, provrtaný panel 50cm vrtákem, hmoždinky do fasády takové velké plastové šneky a drží to parádně.
Dodělání zásuvek do lodžie
hodnocení

A nějaká ochrana zásuvek? Kabel tažený od jističů, nebo jen z nějaké zásuvky z jiné místnosti?

Nechápu, kontroluješ provedení u Mumina? Protože na všechny svoje otázky (i ty o řádek výš) už jsi odpovědi dostal, a k tomu spoustu dalších dobrých rad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]