Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darování třetiny bytu

Od: boxerka69 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den ,prosím o radu

vlastním byt na který mám hypotéku ,kterou splácím já.Majitelé bytu jsme však 3 .Já ,babička a můj starší syn.Je možnost aby babička darovala svoji třetinu mému druhému synovi -tedy mladšímu vnoučeti.Co je k tomu potřeba a jak postupovat.

Děkuji za odpověd Marcela

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

2x
Tak v první řadě je potřeba souhlas banky.

asd1
hodnocení

2x

Souhlas banky, pak darovací smlouva a katastr. Babička určitě věcné břemeno užívání.

hodnocení

0x
Hypotéku máte na tu svou třetinu nebo na celý byt? . Babička může darovat cokoliv komukoliv, co je jen její v osobním vlastnictví.
boxerka69
hodnocení

Hypotéku mám na celý byt ,ale majitelé jsme psaný všichni 3 .Jde o to aby jedna třetina byla přepsána z babičky na vnuka .

Nerada bych aby třetina bytu šla do dědického řízení.kdyby se s babi něco stalo

Tak po babiče dědíte polovinu.a byt budete mít dalším dědicem na půl Nebo chcete ošidit spoludědice._-

Zolik po babičce dědí pouze dcera, tedy pokud nemá sourozence.
Boxerko budete potřebovat souhlas banky. Pak stačí darovací smlouva mezi babičkou a synem, kolek a zápis do katastru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]