Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, letos bych rád zateplil nepochozí půdu skelnou vatou, poradíte mi kolik je tak ideální tloušťka vaty na zateplení půdy? DĚKUJI
jsou různé typy vaty - nelze takto odpovědět... nicméně ona "laická info" je od 40cm víc - pokud chcete pořádně izolovat.
S lambdou 0,039 tak mezi 30až 50cm, dle mnoha dalších kritérií. Hodně záleží na ostatních izolací v domě, plánované vylepšení, věk investora, a další..
Když je lambda 0,033 a nižší, tak je vrstva taky nižší, 25-40cm.
Jakou vatu chcete?
Před deseti roky, zateplovačka na akci Šmeralova ul. Třeboň jsem a půdu dle projektu pokládal 2x16cm-přitom se dělal "chodníček" -hranoly a na to OSB - pro přístup k anténnímu systému a dalším zařízením na půdě.
také budu dělat lávku, vysokou +- 15cm, širokou okolo 30cm, na celé půdě jen v prostředku z prken kvůli kontrole střechy
vadilo by, kdyby byla lávka utopená? pod lavkou okolo tech 15cm a vedle lavky třeba 20cm vaty, takto bych to udelal, vadilo by to?
Doufáte dobře, bude tam tepleji.
Příklad, jedete v zimě na hory, vezmete si letní bundu. Bude vám dobře, ale za chvilku zima, přidáte svetr, bude Vám lépe? Pak přijde ještě fujavice, přidáte bundu, bude to lepší? A když dáte péřovou bundu, to bude pak teplíčko...
Paropropustnou folii nahoru ano - hlavně proti zasvinění izolace prachem.. Mezi folií a prknama je dobrý mít mezeru. OSB nedávat, chová se to jak igelit = izolace je blbě odvětrávaná a plesniví to.
Já žádnou folii na vatu nedával a nic se po devíti letech neděje. Vata je jistě trochu zaprášená, ale komu to tam nahoře vadí?
Není nutná, ale vhodná.
Páč třeba jdete po lávce při kontrole a spadne Vám propiska. Lehce jí seberete, nikam se nezatoulá. Pak ještě nečistoty a spad.
Taky záleží, co bude za provoz na půdě.
Jutachach 95 to stačí, kontaktní obyčejná difuzka, ta nejlevnější..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.