Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit spárovačku mezi obkladačkama

Od: mire® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chtěl bych přespárovat obkladačky v koupelně. V místech silnějšího čištění ( sprchový kout ) jsou spáry drsnější a trochu vymleté. Existuje nějaká chemie na rozrušení spárovací hmoty, nebo ji lze odstranit jen mechanicky? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Aby se neporušil povrch a hrany obkladaček, tak opatrně vyškrabat třeba starým šroubovákem. Ale často není nutné vše vyškrabat, stačí trochu a pak tmelem vyspárovat. Vyčistit pak třeba flanelovám hadrem napříč přes spáry. Zůstane tam jen tolik, kolik je potřeba. Opravil jsem tak větší část obkladu v koupelně.

tt
hodnocení

2x

ja jsem odstranoval spary oscilační multi bruskou.

hodnocení

2x

Existuje nějaká chemie na rozrušení spárovací hmoty, nebo ji lze odstranit jen mechanicky?
Neexistuje
Odstranit mechanicky

jipa
hodnocení

0x

Pokud chcete odstranit jen vrchní degradovanou část spárovačky, tak koncentrovaná Fixinela a drsná houbička.

hodnocení

Právě po těhle přípravcích je ta spárovací hmota místy vyžraná. Už jsem se smířil s mechanickým odstraňováním:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]