Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký plyn do zapalovačů?

Od: bohumil® odpovědí: 8 změna:

Pro doplnění plynu do zapalovačů používám plyn pod názvem Universal Gas Ligter Refill, výrobce Aerosol Service Sp.o.o. Charnovo - Polsko. Je to nějaký šmejd a u většiny doplňovaných zapalovačů jsou, po doplnění tohoto plynu, problémy se zapálením a většinou jsou pak nefunkční i když s původní náplní zapalovaly a fungovaly OK. Jiskru dávají, ale buďto plyn nechytá vůbec, nebo pouze problikne plamen a ihned zhasne. Poraďte prosím, jaký vhodnější plyn používat a od kterého výrobce/dodavatele a kde jej případně sehnat v obchodě, mimo net. Díky za reakce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jsem sice nekuřák, nicméně zapalovač občas používám. S nehořlavým plynem jsem se ještě nesetkal, ani jsem nezaregistroval, že plyn začne hořet až teprve se ohřeje na pokojovou teplotu - to by si žádný kuřák v zimě čvaňho nezapálil. Co vím, tak se do zapalovačů prodává buď butan, tento plyn není vhodný jako náplň pro používání v zimě, nebo lze koupit směs propan-butan, který bych do zapalovače volil spíše.

"(bezprostředně) po naplnění, až se plyn ohřeje” Pak už jasně že normálně hoří.

ahoj*

Butan se uz odmita odparovat pri +5°C a níže

hodnocení

Ten plyn sice normálně hoří, ale pouze když jej zapálím sirkou, nebo druhým zapalovačem. Ale pokud se má zapálit piezo jiskrou, tak nechytne. A zajímavé je, že s původní náplní chytal bez problémů. A jiskra je krásně vidět jak prská a docela intenzivní, takže jiskření funguje OK. Ale plyn nezapálí. Kdyby to bylo na jednom zapalovači, ale je to skoro na všech, do kterých jsem ten plyn dplnil.*nene*

hodnocení

0x

Zdravím,

nevyznám se, ale já kupuji v trafice tento viz obr.

Výrobce teď koukám, nějaký Flamagas, dovozce Peal Praha

Plním s ním všechny zapalovače, ať hřbitovní, tak v kotelně a i na zapal. cigaret.

Funguje dobře. Jen je potřeba, po naplnění počkat až se plyn ohřeje, až dosáhne pokojové nebo venkovní teploty. Do té doby nechce hořet, ale to je u všech stejné.

Jaký plyn do zapalovačů?

hodnocení

0x
Kdysi dávno v dřevních době, používal můj otec klasickou propan butanovou kempingovou bombu. Měl na to nějaký samodomo nádstavec. Vlastně takhle plnil pro celej panelák+ kamarády a všichni spokojeni

petrm
hodnocení

0x

Kupuji

zapalovace.heureka.cz/...

má několik nástavců a jednu bombu mám několik let. Kupuji ho v trafice.

ahoj*
hodnocení

0x

Neni to takova velka plechova cca 500ml za 37,- sprej zluto cerveno? Minuly tyden jsem to bral v trafice

A ja proc mi to nezapaluje. Ty psonci to asi necim nastavili... nejspis destovou vodou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]