Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakrytí izolace (půdní prostor)

Od: standam* odpovědí: 4 změna:

Vcera jsem odstranil zaklop na tzv. pudni zdene mistnosti (mazanina,pisek, prkeny zaklop).

Uz od lonska mam slozeni stropu: SDK, parozabrana, izolace pod tramama. V nejblizsi dobe budu doplnovat izolaci i mezi tramy tj. nad stavajici izolaci. A uvazuji o zakryti izolace proti prachu. Ma predstava je, ze slozeni konstrukce bude nasledovne.

stavajici stav:

1.SDK

2. parozabrana

3. izolace pod tramama

doplnení:

4. Izolace mezi tramy

5. difuzka (v kontaktu s izolaci!)

6. vznikne vzduch mezera od izolace po horni cas tramu cca 10cm

7. prkeny zaklop s mezerou cca 5cm (zaklop je jen z duvou nutnosti nekdy neco resit na pude tj. kontrola izolace, antena apod.)

zajima me vas nazor zda polozeni difuzky je jediny mozny zbusob jak zabranit v niknuti prach na izolaci.

podotykam, ze difuzka bude resp. musi byt v kontaktu s vatou s jasnych duvodu (roseni apod.)

Ale jak premyslim, tak premyslim jiny zpusob me nenapada.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stando, máte to OK, je to v pořádku. Nic se nestane.

standam*
hodnocení

dik, vsem

jsem rad, ze ma teorie byla spravna

jabraka*
hodnocení

1x

Jak vidím,tak standovi nikdo neporadí,Vždy dokázal poradit dobře.

Stando,asi není to zaprášení až tak důležité.A tu folii tam samozřejmě dát můžeš,Je otázka,zda máš zateplenou střechu,pak je to zateplování na podlaze jen symbolické.

JABRAKA

standam*
hodnocení

V tomto prostoru uz zatepleni strechy neni, je to zbytek pudy nad zateplenou zdenou mistnosti a to same je nad zateplenem podkrovi. Zde uz je jen difuzka pod krytinou.

Hrebenem, presahama difuzky pripadne nad zdenou mistnosti v miste kde je rimsa se dostava prach. Je to u rusne silnice.

Po roce kde jsem to uz mel hotove je videt prach na izolaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]