Ahoj , prosím o radu. Známému stále topí radiator. I po výměně ventilu. Jedná se o typ VK. Vyměnil na něm 3 termohlavice a bez výsledku. Je možné že je potřeba jiný typ ventilové vložky než jsme tam dali? Nejsem si jistý, ale myslím že jsme tam dali ventil , který byl namontovaný v radik vk. Jeho radiator vypadá taky na kus od korada.
No zkouší to , ale nemá doma takovou svorku abychom vyloučili špatnou ventilovou vložku. Myslím že když si koupí jednoduchou stolarskou svěrku a odzkouší to s ní , tak ji využije i v budoucnu.
Ano, nemusi byt kompaktibilni ventilova vlozka v radiatoru s Vasi termohlavici. Muze mit rozsah jen na 17st. nebo neni vhodna pro tu danou ventilovou vlozku. Ventilova vlozka v radiatoru Korado VK je vyrobce Heimeier, takze idealne bude fungovat s termohlavici Heimeier.
Nejsem si jistý, ale myslím že jsme tam dali ventil , který byl namontovaný v radik vk. Musíte dát nejlépe typ radiátoru, k němu se dá přiřadit termostatický ventil ... vypadá to na nevhodný typ ventilu... doplněno 05.01.23 12:52:
Dejte i foto celého radiátoru, včetně připojení na rozvod topení...
Nevím jaké termohlavice jste zkoušeli, ale každá jde rozebrat. Není nutné ji úplně rozložit, stačí zapáčit a uvonit mírným vysunutí otáčecí části její dorazy. Potom jde otáčet dál přes nulu (směrem k zavření). Při tom kolík v hlavici vyjíždí více ven. Tak je možné hlavici přizpůsobit ventilu.
Ale jednodužší je dát do hlavice a mezi ventil nějakou vhodnou vložku - je třeba vyzkoušet jaká tloušťka je potřeba.
K ventilové vložce přece existuje taková plastová krytka (obvykle červená), kterou lze ventil zcela zavřít a dokonce radiátor na hrubo regulovat.
ahoj*
To má Danfoss. Ale kde ho má dotyčný sehnat, že?
Pokud známý tazatele bydlí v bytovém domě, kde je SVJ (což nevíme), nemá se do toho vůbec hrabat, ale ohlásit závadu osobě odpovědné za správu domu!
Pokud je to jeho zdroj tepla a jeho ventil a hlavice a radiátor, no tak bude nejlépe zjistit, co je to za ventil a podle toho osadit hlavici, a když to neumí, tak pozvat topenáře?
Ventil je určitě heimeier , a dnes se teda dozvím jaký typ to je. Korado v nějakém roce nahradilo ventily za novější typ . Takže teď stačí jen vyměnit ventil za ten správný. Červenou má danfoss , heimeier má bílou nebo černou krytku a ano ,i s ní radiator topí , protože ten ventil do něho prostě nepatří
vibe2*
Jak už tady padlo - když už máte krytku (lhostejno, zda červená či černá) a stále topí, tak lze experimentovat s vhodnou podložkou uvnitř krytky, až se dílo podaří ...
Zkoušel to a nic , ten ventil je jiný a do toho radiátoru nepatří , prostě i když ho tam nasroubujete tak můžete dělat co chcete a stejně ho nezastavite
Přiznám se že nezkoušel , věřil jsem. A teď se k němu nedostanu. Starý ventil je šestistupňový a korado ho montovalo do radiátorů od roku 99 do někdy , a pak přešli na osmistupňový. Neuměli mi to moc dobře vysvětlit ( obchoďáci z velkoobchodu) a nebo jsem hloupý já. Nicméně údajně nelze vyměnit ventil. Vložku za jinou, než za tu , která v tom radiátoru byla od novoty.
Starý ventil je určitě nefunkční , testováno tak že hlavice z něho zdemontovaná funguje na jiném radiatoru. Po výměně ventilu by tím pádem měla fungovat tato stávající, případně i jiné kompatibilní. Díval jsem se a je jich (ventilovych vložek od heimeier) opravdu dost druhů. Jsem poučen , že je třeba koupit stejnou co vymontujete. Je to dáno vyváženým číslem v mosazi
ahoj*
Tak ventil zdemontuj a prover zda je/neni funkcni...
Já tam nebydlím , je to u kamaráda doma. Ano , než se ventil měnil , tak se nějakým způsobem zkoušel...přehodil hlavice z druhého , funkčního radiatoru a nic , koupil novou hlavici a zase nic. Proto jsme přišli na to , že ventil vyměníme , po výměně ještě horší...další nová hlavice a tak dále. Teď se zjistilo že tam nejde šoupnout jakýkoliv jiný ventil , ale ten samý tzn. Se stejným označením. V čem se ventily liší přesně nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.