Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestavba starého chléva na dílnu - problém zápach moči \ čpavku

Od: chlivak odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

rozhodl jsem se přestavět starý chlív cca 50m2 na dílnu.

Všechny omítky jsem omlátil na kámen \ cihlu, kamenou podlahu vybral + cca 30 - 40 cm jílu, budova je stará cca 150 let.

Ve chlívě posledních 15 let byl sklad harampádí a nic nesmrdělo.

Když jsem dělal špric a namočil stěny, tak začal hrozný smrd, prostě moč - čpavek.

Druhý den, bylo po smrdu, soused řikal že proběhla reakce a už to smrdět nebude.

Ale dnes mi přišlo že to zase trochu smrdí.

Už mám nahozené stropy a omítky, o víkendu chci pokládat zámkovou dlažbu.

Napadá Vás jak ten smrd zlikvidovat? Posypat podlahu vápnem?

Stěny a stropy budu stříkat vápnem.

Děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

0x

Není potřeba na to brát ohled, až to vyschne nebude to tak hrozný a člověk si po čase na slabý zápach zvykne.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, udělal jste maximum a nyní už jen průběžně vetrat. Zdravím!

hodnocení

0x

Už mám nahozené stropy a omítky
Tak teď už toho moc dělat nelze. Ale nejspíš to po pokládce podlahy a důkladném vysušení prostoru zmizí. Pokud máte nějaký ohaří čich, tak jedině tam pálit vonné svíčky.

hodnocení

0x

Přestavba na dílnu? Už jsem byl i v baru, který byl původně také chlévem, a nic jsem nezjistil, žádný zápach. Sice to bylo asi po roce, ale přesto...Tak nemějte obavy...vyčištěte, základ stěn vápnem, hodně větrání,...a bude fajn...

hodnocení

0x

Optimální by bylo vymýt to roztokem octa, ale to vám rozpustí ty omítky.

hodnocení

0x

Asi je to nasáklé od země, jak jste vybral ten jíl. Však v takové stavbě stejně bydete muset dost větrat, jinak tam bude vlhko, hrozí plísně a nářadí vám bude rezavět (což asi bude stejně). Ono si to časem sedne. A zase trochu vrátí za vlhkého počasí. ;) Plánujete to vytápět jak? Vůbec, nebo jen na práci?

chlivak
hodnocení

Díky všem za reakce.

Omítky už vysichají a smrd se tlumí.

Větrání tam bude stále - ve stropě je větrací trubka, takže když nechám přiotevřené okno, měl by být stále průvan.

Vytápění plánuji klasickými kamny, případně mám bufíka z avie na naftu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]