Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukotveni susaku

Od: pketnickistani odpovědí: 11 změna:
Prosim o radu. V zemi mam jiz zavrtany snek kruhoveho tvaru, prumer 6 cm. Do nej jsem vlozil susak na pradlo, strcena tyc je ctrhranna 4x4 cm. Na sneku je pouze jeden utahujici sroub. Po utazeni se susak hybe, neni rovny i kdyz snek je v zemi spravne dle vodovahy a nehybe se. Otazka zni: Cim vhodnym mam vyplnit prostor mezi stenou sneku a tyci, aby to se nehybalo. Beton? Guma ci silikon apod. Dekuji moc, prosim posnete na mejlik.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Vysypat jemným pískem z filtrace, pískovište. Jen musí být suchý. Kdo nezkusil neuvěří...

To tak upevní, že je obtížně (ale jde to) vyndat ven.

111®
hodnocení

3x

to se zaklínuje dřevem. záleží jaký je to materiál, pokud železo tak navařit křidýlka co padnou do rohů v základně..pokud hliník tak zaklínování nejde, je to měkké..

zaseja
hodnocení

3x

Trošku opravím milanacukrare, vypadá to na zemní vrut - ten šnek - a ten se má po nasunutí tyče a vyrovnání do správné polohy zasypat jemným štěrken, tak 3 - 5 mm.

Potom v případě potřeby to jde i vytahnout a zároveň je to nenasákavé a voda skrz něj proteče a ze šneku to vyteče v něm vyvrtanou dírou u spodního konce, co je v zemi.

Klidně mne opravujte, jak je libo.

Já jsem pochopil, že jde o zemní vrut. Rozdíl je, že Vy chcete dát jemný štěrk 3-5mm (kde ho vezme), já zase písek, páč ten mám vyzkoušem roky.

Voda proteče i tím pískem...

zaseja

Ale ten písek zůstane nasáklý a může zmrznout a ten zemní vrut roztrhnout

Ten štěrk by se měl dát koupit v OBI a podobných, ve stavebninách a i ve větších zahradnictví

Co vím, tak se to dělá jak píše zaseja, drceným (ostrohranným) štěrkem cca 5mm. Písek by asi také šel použít, ale nejspíš jen drcený.

já dávám vždy písek, z pískoviště dětí...

krtek6
hodnocení

0x

prostor není třeba vyplňovat ničím extra...důležité je, aby byl sušák dostatečně hluboko v zemi a byl "samonosný"...dokud bude větší váha a délka sušáku trčet ven a ne v zemi...bude se to giglat..

Zemní vrut, je větší, nežli čtyřhraný sušák, který je zasunut do kruhového vrutu. Proto vysypat, aby držel ve vrutu.

pketnickistani
hodnocení

Dekuji vsem za radu. Pokusim se o ziskani toho ostrohranneho sterku, asi nej volba, pripadne tam hrknu pisek.

cokoliv, co máte po ruce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]