Nejste přihlášen/a.
dobrý den mám problém s řešením jímky u zemědělské usedlosti. problém spočívá v tom,že i když je ke stavení přivedena přípojka ke kanalizaci ta se nachází o dost výše než je celý pozemek a prý by to byl problém takkže se odpady stále řeší přes septik napojení do jiné větve kanalizace by bylo příliš nákladné(velká vzdálenost cizí pozemky. chtěl sem se zeptat jestli by bylo možné použít ponorné čerpadlo které bych umístil přímo do septiku a napojil na kanalizaci,čerpadlo by tu vzdálenost mělo zvládnout.moho to takjto udělat svépomocí nebo to musím svěřit firmě aby mi obec toto napojení povolila?
Něco podobného jsem dělal loni u nás. Čerpadlo musí být kalové. Septik máme dvoukomorový + přepadovou jímku a z ní to přečerpáváme. Pokud o tomto řešení uvažujete i přes zimu, je nutné hadice či trubky zakopat do země do nezámrzné hloubky. V případě použití hadice ji musíte dát ještě do trubky, aby se při zasypání výkopu nezmáčkla.. Jen si nejsem jistý, zda-li by Vám fungovalo přímo v septiku v hustých kalech. Lepší by bylo udělat ještě jednu nádrž na přepady ze septiku a z toho čerpat.
nejsem si jist ale myslím že septik jedvoukomorový chalupu sem nedávno zdědil po babičce musim si tyto věci ještě přesně zjisit ale když sem použil kalové čerpadlo kterým odčerpávám vodu ze sklepa fungovalo správně kalu tam moc nebylo se zakopánim hadice počítám myslíte že musím použít odpadní trubky? nebo stačí silnější hadice která je určená do země?a bude na toto potřeba nějaké povolení od obce na připojení případně kolaudace od nějakých vodohosopodářů?
Obci je v podstatě jedno,jestli jdou splašky do kanalizace najednou,nebo nárazově.Pokud má vybudovanou čističku,asi bude chtít náklady přeúčtovat uživatelům jako stočné.Pak by mělo stačit si vyžádat na obci přihlášku a pak jim občas do kanalizace fouknout septik.I třeba mobilní hadicí a vrchem.Však si to zaplatíš.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.