Ahoj, na rodinném domě mám přípojku stylem natažený kabel od osvětlení cesty k domu. Na domě mám svislou trubku přes kterou jsou kabely vedený do jističe. Kabel je v trubce v chrániče, ta část která ale dole vyčuhuje a je do tvaru "U" je již zoxidovana a rozpadlá. Všiml jsem si že v jiné ulici maji všichni tyto trubky nově udělané, včetně kabeláže - toto dělá distributor na žádost a náklady majitele domu nebo si to udělali lidé sami? Samozřejmě elektrikář udělal.
Zkušenost říká, že akce vyvolané odběratelem si ten hradí sám, i když je to ještě před "hodinama". Jen velmi asertivní lidé dokážou přesvědčit distributora ať celé dílo provede sám. Ve vedlejší ulici třeba dělali rekonstrukci celého vedení, a to včetně výměny kabelů až k elektroměru. Proto to taky mají všichni přibližně stejně.
Havarijní stav řešili energetici, ostatní si platí "majitel" odběrného místa. Zkus se domluvit s energetiky, jestli by to nemohli předělat jako havárii(ale jestli na energetice nikoho neznáš, tak to neklapne). Jinak to předělá elektrikářská firma, tuším že je tam na to potřeba potom revize/protokol pro energetiky. Cena podle regionu-může to vyjít celkem i na 20ooo,-Kč(odhad). Většinou si energetici dají další podmínky a prodražuje se to. Pokud to zadáš firmě, tak to celé s energetiky vyjedná šéf firmy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.