Zdravím přátelé, otázka spíše všeobecná, zajímalo by mě, nač vše by se dal využít kondenzát z tepelného čerpadla? Nějaké tipy rady, přijde mi škoda se ho "zbavovat" bez využití, pomine-li technické parametry jak kam ten kondenzát dopravit, nač vše by mohla být vhodná, nebo jestli někdo už nějak využívá? Děkuji za odpověď a tipy, krásné odpoledne, hlavně zdravíčko všem..
Kondenzát je v podstatě destilovaná voda (skoro). Takže do baterie bych to asi nelil a léky z toho nevyráběl, ale jinak lze použít všude tam, kde se používá destilka a není požadována dokonalá čistota.
Ano, kondenzát sice vypadá jako čistá voda, ale ve skutečnosti je to sbíraná vlhkost okolí přes lamely výměníku (výparníku) s potrubím, mezi nimiž se nachází spousta flory a fauny. Pokud výparník předpisově čistíte, tak také zbytky nechutné všezabíjící chemie (jiné čištění není možné). Podtrženo, sečteno: je to humus který patří do kanalizace - či lépe - nechat jej vykapávat přes zeď ven. Jediné kde by se dal s úspěchem využít je dle mě například drobná výroba betonu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.