Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aku nářadí

Od: buffer* odpovědí: 13 změna:
Zdravím.
Jsem rozhodnut že přejdu na nový systém Aku nářadí.
Zatím mám tři značky mezi kterými se pořádně nemůžu rozhodnout.
V plánu mám zakoupit kladivo, příklepovou vrtačku, flexi a 1/2" rázový utahovák a světlo. Možná časem i multifunkční brusku.
Rozhoduji se mezi značkami HECHT, XT line a EXTOL industrial. Poslední dvě zmíněné mají u všech výrobků brushless motory což považuji za plus. Nicméně prosím o radu do jaké konkrétní značky jít.
Předem děkuji za konstruktivní odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Nevybral bych si ani jednu, pro kutila spis Parkside z Lidlu. Profi naradi bych doporucil Bosch a Makitu.
re4zon
Presne tak, na doma lidl uz kvuli levnym a pomerne kvalitnim baterkam. V cerne verzi ma naradi i pomerne slusnou urovne. S poloprofi nesouhlasim, bosch bych urcite nekoupil, kdyz uz tak Makita/Dewalt/Metabo/Milwaukee. Pro skutecneho profika Festool.
buffer*
hodnocení

Parkside performance kladivo mi už dvakrát umřelo. Sice pokaždé poslali nový kus, ale tě značce prostě už nedůvěřuji. Proto se ptám na vás názor na tyhle značky. Na takový to domácí žvýkání asi Makitu, Bosch, DeWALT a pod nepotřebuji.
olinl

Nedoporučím Hecht, po pár měsících nejsou náhradní díly. Milwaukee je dražší držák, jsou i drahé opravy-spíš se vyplatí koupit novou věc..

Ale ty vaše vybrané jsou na úrovni Parkside, HECHT ještě níže...
Třeba s tímto strojem cz.hecht.cz/...
sice na 230V jsem uřezal asi 1.5metrovou lištu, reklamace, nový stroj a uřezáno dokonce skoro 3m. Vrátili peníze
buffer*
hodnocení

Právě proto se ptám na Vaše zkušenosti. Nikde jsem žádné relevantní recenze na tyhle kousky nenašel. Proto se ptám tady
Pokud chcete práci i dokončit, nejen v půlce rozděleného díla nadávat a reklamovat, berte doporučené výše. Já používám profi, ale většinu z půjčovny... Jen vrtačku mám profi Bosch, zbytek půjčovna. Nemusím se starat o baterky, a cenově to je u nás hodně dobré
krtek6

já se řadím do skupiny rádců, kteří tvrdí, že ani jedna z tady těch značek...jsou to aušusy, které moc dlouho nevydrží... Já osobně jedu všechno Makita, protože vždy najdu nějaký konkrétní stroj v poměru cena výkon, který je kvalitní a vydrží. Zrovna mi Ježíšek naježil rázový utahovák. Co se týče spotřebního příslušenství jako vrtáky a bity, tam jsem zas zjistil, že Makita pokulhává a její sady jsou většinou k prdu. Zbytečně moc nesmyslných kombinací bitů a všeho a nikde žádná taková co by splnila univerzálnost. Tam jsem asi započal Dewalt.

hodnocení

2x

Soused se mi chechtá že jsem koupil Hechta *smich*

dylin
hodnocení

1x
Máme zkušenosti se všemi třemi. HECHT moc špatný. XTline, šetří hlavně na materiálu, ale motorově mi to šlape pěkně. EXTOL Industrial skvělý. U industrial mě mrzí, že spoustu věcí už nenabízí ke koupi. Kdysi toho bylo víc a klidně bych dokoupil. Parkside perfektní na vyhoření. Obzvlášť, když s tím budete mlátit a válet na dešti.

hodnocení

0x

Parkside má sice dobrou baterii, ale byť mám pár kousků, bral bych už jen verzi "performace".

Hech, fieldman, xtline - vyhnul bych se tomu obloukem. Extol - snad Premium.. ale nemám zkušenost

Dobrou zkušenost mám s FERM , Makita , Metabo a Bosh v profi verzi.

Byť dobrá značka, pokud je to ta Hobbyverze - je to stejně kvalitní jako všechny levné kousky. Třeba bosh modrá s bosh (hobby) zelenou mají velmi zásadní rozdíly v kvalitě a výdrži.

hodnocení

0x

V plánu mám zakoupit kladivo, příklepovou vrtačku, flexi a 1/2" rázový utahovák a světlo. Možná časem i multifunkční brusku.
Pokud to chcete od jedné značky, tak v první řadě bych si ověřil, že vyhlédnutá značka všechno toto nářadí vyrábí v aku verzi. Jo a pokud vyberete nějakého číňana, tak koupit u spolehlivého prodejce, který nedělá problémy při reklamacích, protože nějaké vás nejspíš neminou.

hodnocení

0x
Zkuste sledovat výprodeje peddy.cz/...
Možná vyberete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]