Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota praní oblečení?

Od: mcgyver® odpovědí: 5 změna:
Když bych pral v pračce oblečení, které se má prát na 30stupňů, tak bych toto oblečení pral na 40stupňů, může se toto oblečení o 10 stupňů vyšší teploty poškodit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

V případě vlny ano.

hodnocení

2x

Myslím si, že poškození nehrozí. Oblečení se nepoškodí tím, že s ním vyjdete na sluníčko nebo že onemocníte.

hodnocení

Ale já píšu o praní v pračce.

hodnocení

1x

Na tuhle otázku vám nikdo není schopen správně odpovědět. Záleží na tkanině. Některá vydrží, některá ztvrdne, některá ztratí hebkost nebo se srazí. 10°je poměrně dost. Já bych to neriskovala, když by mi na kusu textilu opravdu záleželo.

id
hodnocení

0x
Na 30 st peru jen sportovní funkční oblečení a to jen na 15 minutový program. Z vlny nic nemám, jinak vše peru min na 40 st.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]