Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je spotřeba zem.plynu při ohřevu vodou?

Od: plynar odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

zajímala by mě orientačně roční spotřeba zemního plynu pro ohřev vody v 150-200l bojleru klasickým, starým plynovým kotlem ve starším rodinném domě. Jestli má někdo relevantní data pro porovnání, já mám po přepočtu asi 2m3 na den. (čtyřčlenná rodina)

Děkuji za info.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Bylo by vhodné doplnit data toho klasického starého plynového kotle, výrobce, typ, výkon, účinnosť, spotřebu...
Také data o bojleru, (zásobníku?) upřesnit obsah,
Ta spotřeba 2m3 je spotřeba plynu nebo vody?

hodnocení

0x

Podle mojí evidence spotřeby energií je denní spotřeba 2m3 celkem průměr.

Když jsme přes léto ohřívali vodu pouze plynem, tak spotřeba kolísá právě kolem hodnoty 2m3.

On ten plynový kotel musí nahřát vodu v kotli, pak musí voda projít do bojleru a tam teplo zase předat. No a po cestě se část tepla poztrácí.

Lépe je na tom bojler s přímým ohřevem vody plynem. Tam je spotřeba plynu menší právě o tepelné ztráty, ale zase musíš na začátku investovat do zařízení a úpravy topné soustavy. Tam mám spotřebu za loňský rok asi 1,6m2 za den.

kenav
hodnocení

0x

Ještě tak uvést na jakou teplotu tu vodu hraješ ale 2m3 je tak normál

jendad
hodnocení

0x
2m3 plynu je cca 20kwh.
Ohřát 1m3 vody o 1st.celsia je potřebná 1kwh. Z 15st.c na 55st.c potřebujete tedy 40kwh. Z 20kwh z plynu by jste ohral půl kubiku vody. Při 80% účinnosti ohřívače ohrejete asi 400l vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]