Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaření za hubičku

Od: 1pavel® odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer a co bioplyn a jeho využití v kutilstvý. Někdy dávno jsem vyděl jak v Africe jímají tento zázrační plyn nad septikem a vaří na tom, jaké máte zkušenosti a znalosti ...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Někde před 14 dny na seznamu vyskakoval článek jak je strašně jednoduché si vyrobit systém ze 4 sudů a generovat si plyn na vaření z hnoje. Kdo to četl tak po chvíli zjistil že to funguje jen při optimálních teplotách a základní součástkou bez které to nefunguje je silný kompresor.
Takových oblbovacích článků je na netu skoro tolik, kolik najdeš na youtube zaručených generátorů " volné" energie.
hodnocení

Hezký obrázek skup.Kiss. Ale jak je možné že jim to v Africe hořelo jen tak. Vždycky se najde někdo, kdo neví že to nejde i bez dotací a youtube a může to narušit chod rozehrané hry ...

Tak v Africe mají teplo celý rok a bakterie se činí o 106.To nerozporuju. Ostatně bioplynové elektrárny fungují i u nás i v zimě ale za úplně jiných vstupních investic než se nám snaží namluvit tyhle budovatelské články.

jendad
hodnocení

2x

Bioplyn bude vždy dražší než zemní plyn . Zemní plyn jen narazíte vrt a čerpáte . U byoplynu musíte zajistit hmotu , pak vyrobit a vyčistit aby se dal vubec použít . Když to sečtete , tak to je dost nákladná infrastruktura . Vyplatí se to jen díky dotacím .

hodnocení

1x

V rámci jednotlivce nebo rodiny to bude zanedbatelné množství bioplynu, ale v průmyslu se to reálně používá. Například ČOV Tábor, která je o velikosti 95.000 EO (ekvivalent obyvatel) má technologii na spalování bioplynu a výrobu el. energie pro vlastní potřebu. Mají 120kW generátor a za rok vyrobí 190MWh energie, což jen částečně pokryje jejich spotřebu.

hodnocení

1x
Spotreba plynu na varenie je mala a cena tiez. Nema vyznam riesit nahradu.

hodnocení

0x
Lidé se snaží ušetřit různým způsobem...

hodnocení

0x

Cca před 14 dny jsem viděl článek o bioplynce pro domácí užití, zřejmě týž co předchozí rádce, asi je to tohle.

freegas.cz/...

Podrobnosti jsem nezkoumal, bo v paneláku je mi to tak jak tak k prdu

hodnocení

0x

Viděl jsem bioplynoví hospodářství u čističky, v zimě většinu vyrobeného bioplynu spotřebovala sama výrobní technologie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]