Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s deskama, fošny? Jak je využít?

Od: petrzach odpovědí: 12 změna:

Dobrý den , jsem z Ostravska. Maminka prodává rodinný dům a na zahradě jsou desky . Potřebuji poradit je toho asi 40 ks. Jsou smrkové o rozměru délky cca 2500mm , šířky 250mm a tlouštky 50mm. Nejsou suché ,docela úpně nové. Já sám mám rodinný dům a krb ,kde bych je tak za rok dva až úpně uschnou mohl nařezat a spálit . Není to škoda? Má to větší smysl prodat a koupit už hotové dřevo do krbu? A na co se vůbec hodí takové silné fošny? A když prodat ,tak za kolik?Díky za každou radu .

výtka
Upozornění od sys milancukrar 28. 12. 2022 20:33:42
Po moravsku to jsou desky, po česku fošny, proto jsem upravil název.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Spálit takové fošny je jednoznačně velká škoda. Buďto prodat "za syrova", nebo dobře uložit a vyrovnat (pozor na vhodné proložení a zamezení pokroucení) a nechat vyschnout. Ceny možno srovnat i podle nabídek na net-bazarech. Určitě to bude několikanásobně víc, než nákup palivového dřeva.

hodnocení

7x
Fošny pálit? To je škoda. Máte toho 1,25m3, podívejte na nákup podobných drevoonline.cz/... při prodeji cca 15000, nákup 1,25m3 palivového měkkého dřeva...do 1500?

kenav
hodnocení

1x

To nejsou desky ale fošny,pokud jsou syrové nechat vyschnout a prodat nějakému truhláři

hodnocení

0x

V každém případě fošny schovat a pak se začít pídit, co za to. Klidně je nechat doma i déle. Budou mít čímdál větší cenu. Hned mi vyběhlo, jak kdysi jsme potřebovali fošny kvůli stavbě a zjistili jsme, že švagr, který je měl půjčené od manželových rodičů, je z hladnosri pořezal a spálil. Doteď mi je z toho smutno. Počkejte a určitě vyděláte.

petrzach
hodnocení

Díky všem za dobré rady . A ještě dotaz k čemu se hodí taková tlustá fošna? Kdysi jsem dělal pergolu a na střechu ok . Ale takový macek? Už ted to váží tak 20 kilo jedna.

Přesně takovým mám 30ks, potřebuji ještě 15 ks.

Škoda, že je to tak daleko...

Pokud se vy dva domluvíte a netlačí vás čas - jednou za občas jezdím do Ovy za mamkou, nemám problém vzít vozík. A podruhé za občas jezdím do Poličky... To už tak daleko od Vás není, pane Milane. A pokud domluvíte cenu, nemám problém to v Ostravě při nakládce zaplatit.

Pane Bergre, velice se toho vážím, dost mne to překvapilo Vaše ochota. Ale pan Hanys je blíže, a já to do Poličky teď mám 100km.

hodnocení

0x

Taková fošna se hodí na kde co,např.po vyschnutí si z ní nechat udělat nábytek nebo cokoliv jiného a poslední možnost je pak nabídnout např. na netu,pokud ti překáží,klidně je od tebe koupím.

el
hodnocení

0x
Dej to má bazoš někdo to koupí, já takové sháněl na lešení, sice tyto jsou trochu krátké, ale i takové jsem využil.
Nebo si něco z toho na zahradě udělat např. Vyvýšené záhony aj. Je to každopádně škoda spálit.
kenav

Vyvišene záhony? To už je opravdu lepší spálit než to nechat shnit na zahoně

el
Spálit to může až potom :)
Když to začne hnít ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]