Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu ohledně plynového kotle Geminox a termostatu QAA73. Obojí mám cca 10 let a bezproblémový provoz. Kotel mám napojený na podlahové topení a na radiátory. Na termostatu mám nastavené topení od 7-20hod, pak je útlomový režim. Vliv termostatu byl na radiátory, podlahové topení se řídilo ekvitermně. Doposud vše fungovalo bez problému.
Nyní jsem ale na termostatu nastavil vliv prostoru žádný, tudíž radiátory i podlahovka by se měly řídit ekvitermně. V době časového nastavení 7-20hod funguje bez problému, ve 20 hod přestane topit podlahovka, ale radiátor topí dál. Pokud na termostatu vypnu topení, je v poloze standby (tudíž nemá topit), tak přesto stále topí do radiátoru. Nevíte,čím by to mohlo být? Nepotřebuji, aby mi to v noci topilo na 22, ale nedokážu to ovlivnit. Musel bych opět termostat dát na prostor (radiátory) a funguje to jak má. Nevíte, čím by to mohlo být, proč to topí neustále?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.