Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vchod na schodiste

Od: schodiste odpovědí: 3 změna:
Dobry den, nevim si rady se vstupem na schodiste. Vstup byl primo naproti schodum, udelal jsem otvor, tam kde puvodne byl, ale to nebylo jeste drevene schodiste. Ted nevim, jak to zaprabit.
1) nevim, jestli oriznout tu bocnici schodu podle nastupu
2) ten cely spodek, nejnizsi misto me napadlo opatrne vytrhnout ocistit, dat nivelaci a da se tam pak podlaha, co bide i na chodbe (vinyl).
Co myslite? Poradi nekdo?

Vchod na schodiste
Vchod na schodiste #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ten konec vytvořit jako točité schodiště. To znamená, že poslední dva schody budou mít "trojúhelníkový" tvar. Je třeba to proměřit a dopasovat.

hodnocení

0x

Je mi záhadou, jak k takovéhle situaci vůbec může dojít. Ale stává se to pořád, dokonce i u novostaveb.

Tohle se mělo řešit již při výrobě schodiště. Teď jedině jak píše ferax, první dva stupně zatočit. Ovšem bude to paskvil hodný Pata a Mata. Aby to mělo nějakou štábní kulturu, musela by ta pravá schodnice skoro až do rohu a ta levá s krajen otvoru pro dveře. Když se teď ta levá schodnice zkrátí, zúží se logicky i samotný stupně a nebude se po tom dobře chodit. Lépe řečeno, zvláště při chůzi dolů to bude o hubu, celý schodiště dobrý a dole dva uzoučký stupně, kde se pujde jen po patách. Bezvadný.

Nejlepší celý schodiště vyndat, rozebrat a udělat nový schodnice, alespoň tu pravou. Ta levá by šla upravit, naklížit tam potřebný kus borovice a přefrézovat. Samozřejmě udělat nové první tři stupně a podstupně.

schodiste
hodnocení

Dekuji za rad a prispevek. Je to dum z r.1993. Puvodne byl vchod na schodiste tam, kde je ted na foto. A schodiste puvodni je schovane pod tim drevenym, betonove a je cca o 50 cm kratsi a strmejsi. Vyresili to tak, ze udelali vchod naproti schodisti a udelali toto drevene. Ja to udelal vchod na schodiste takhle :) takze se to takhle blbe otevrelo.
Bocnici jsem zarizl cca o 8 cm, tak ze jde primkou kolem hrany schodu cca 3cm. A nejspis je tak necham. Pokud ty schody necham od truhlare udelat točený, tak mi to nejspis ani nepomuze, naslap bude ve vnitrnim rohu.
Takhle je tam placek na vchod a pak uz nahoru. Je to naprd, ale bohuzel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]