Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký plynový kotel

Od: radapro001* odpovědí: 5 změna:
Ahoj
V bytě topit Krbovými kamny na dřevo a chtěl bych si pořídit nějaký závěsný kotel který bych mohl napojit do dosavadní soustavy. Moje otázka je - mám nově vyvložkovaný Komín 150 nerez. Kamarád mi říkal že musím mít v komíně plastovou trubku když chci topit plynem, že to bude jako první co mi řekne jakákoliv firma. tak se chci zeptat je to opravdu tak.
Prosím o radu jaký kotel na plyn -velikost bytu 84m.
Nějaký co máte třeba doma a ste spokojený

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano, pro plynovy kondenzacni kotel, by melo byt plastove odkoureni. A nejakym zpusobem reseny vzduch pro prisavani kotle. Velmi hrubym odhadem, protoze jen velikost bytu nestaci, bych volil kotel s ohrevem vody Baxi baxi.cz/... Vice informaci Vam urcite sdeli nejaka topenarska firma na miste.

hodnocení

0x

mám taky kondenzační Baxi trochu menší velikost/ale ne výkonem/ jak můj syn který si pořídil Baxi s ohřevem vody-ten jeho viditelně větší. samozřejmě budete si muset sehnat kominickou firmu která tam tu trubku dá-předpokládám že víte že do toho komína už nic jiného nedáte-takže potřebujete samostatný komín-předtím jsem měl v tom komíně plynový Dakon a stačil takový hliníkový husí krk-taď je jiná norma a dává se tam plast- mi tu kominickou firmu sehnala ta firma která ten kotel pak zapojila-vše je o dohodě-...celé to vyvložkování mne asi u 10 metrů stálo přes deset tisíc ...podotýkám to bylo před dvěma lety...kotel Baxi mi doporučil známy ...

barbarkonan
hodnocení

0x

Ahoj, tak já jsem přesvědčen, že může být i nerezový komín samozřejně. Nerezově vyvložkovaný komín se může použít snad pro všechny druhy paliva. Naopak plastové vyvložkování se vzhledem k teplotě spalin dá využít jen pro kondenzační kotel.

Já sem pořizoval plynový kondenzační kotel a chtěl jsem nerezové vyvložkování, bohužel ne každý kominík to umí (musí se tam řešit, zda komín uzemnit a případně kde) Tak jsem nakonec sehnal firmu, co dělá jen plastový vložky, tak mám plast no :( To bylo loni, kdy řemeslnící měli zakázky rok dopředu, teď je situace prý lepší a řemeslník se dá sehnat.

Komíny máš dva? Krbová kamna zachováš nebo dáš pryč?

hodnocení

0x

Baxi. Velká spokojenost. Máme ho 19 let a za tu dobu 2 menší opravy.

hodnocení

0x
Co jsem se ptal topenaru, tak hodne se ted montuje cesky therm. Co se tyce komina, tak pokud v tom nerezu nebylo topeno tuhymi palivy, tak by stacilo natahnout plastove odkoureni. Pokud je spinavy, tak plastovy koncentr. Resit v byte sani kotle, pokud nejde vylozene provrtat zed za kotlem bych neresil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]