Nejste přihlášen/a.
Ahoj, u nás prší a prší týdny a objevila se mi možná proto v jednom koutě bytu plíseň. Napadlo mě použít klasické savo. Objevil jsem ale jakousi bio alternativu, viz odkazem níže. Reakce uživatelů jsou většinou pozitivní. Co o tom soudíte?
Co o tom soudím? Zbytečnost vyhazovaz peníze za něco co není nezbytně nutné. Stačí topit a větrat. Dříve, při deštivém počasi se toto neobjevovalo- pak v první řadě najít a odstranot příčinu a pak teprve odstraňovat následky! Ale jen tak mimo-ono zas týdny a týdny neprší, max tak 3-4 dny v týdnu, pokud ten déšť v průběhu týdne sečtu dohormady.
Zdravím, děkuji za reakci. I kdyby byl problém v evergreenu jménem topení a větrání., o kterém si cvrlikají už i vrabci na střeše - plíseň stejně neodejde lusknutím prstu a spory budou poletovat ještě nějaký čas. Vhodné je tak jako tak místo výskytu vystříkat a sem směřuje také dotaz, tedy ku zkušeností s bio přípravky.
U Vás je příčina v polovičatém řešení. Důležité-hydroizlace= suchý dům a komplexní zateplené= včetně výměny okoen. Pak byste měla vše v pohodě ale takhle si zase stříkáte další sajrajty které dýcháte i s plísní!
Soudím o tom stejně jako kolega, že je zbytečné se zabývat nepodstatnými věcmi a jít rovnou po příčině.
Tak za předpokladu, což ovšem tazatel tají! , že za normálních podmínek není plíseň=vlhko a toto se vyskytlo jen nyní při zimním deštíku, pak je odstranění asi jednoduché, ale to by opravdu tazatel musel sdělit jak to má v jiných obdobích!
Pokud by tam bylo vlhko a plíseň dlouhodobě, pak máte p.Orione samozřejmě pravdu
Zajímavé. Problém to ale řeší jen v místnosti orientované na jih a s nezastíněnou venkovní stěnou. A zajímalo by mě, jakou to má účinnost ve věčně podmračené české zimě.
Když použijete Savo, tak po něm zůstane ve zdi chlorid sodný, který se s vápníkem v malbě změní na chlorid vápenatý, ten je hydroskopický a budete mít zeď ještě vlhčí. Já bych vyzkoušel peroxid vodíku s lihem. V drogérii dostanete 10% peroxid. Poměr mísení ale neznám, možná 1+1. Lih se odpaří a peroxid se rozloží na vodu a kyslík, takže ve zdi nezůstane žádná chemie. A navíc ty skvrny trochu odbarvíte - moc ovšem ne.
1. Seškrabat omýtku
2. Nastříkat savo
3. Nechat dobře zaschnout (můžete použít třeba fén)
4. Natřít fungicidním nátěrem (barva proti plísni)
Hypoteticky je možné místo bodu 4, zkusit aplikovat disperzní nátěr, ale dlouho za sychá a obvykle se nanáší dvě vrstvy. Po zaschnutí pak se aplikuje běžná barva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.