Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na sítku chybí, jde to nahradit/koupit?

Od: alena350® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, prosím o radu: sítko dřezu předtím šlo zafixovat v pozici, ze voda protékala a samozřejmě i v dolní pozici, když už neprotéká.
Zdá se, že tam něco chybí.
Ví někdo, co tam původně bylo?
Jestli ano, co to je? Jak to asi vypadá? (Prohledala jsem odpadkový koš a našla jsem malinkatou kovovou kuličku, zřejmě ložisko? Bylo součástí...?)
Jde to něco ...provizorně nahradit?
A jde to koupit?
Děkuji.

Co na sítku chybí, jde to nahradit/koupit?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V tom kolíku dole je z boku dírka velikosti té kuličky. Tam asi má být (možná ještě je pružinka) a ta kulička. Byla původně asi rozklepáním okraje dírky zajištěna, aby jen vykukovala, ale nevyskočila.

25.12.22 16:08
Co na sítku chybí, jde to nahradit/koupit? #2
hodnocení

Našla jsem na boku takový otvor, ve kterém byla ta pružina, nevím, jestli celá, teď má cca 3 mm. dá se tohle koupit samotné? Dřez je Blanco, sítko není právě laciné...

Sítko musíte objednat od firmy Blanco totožné. Každý výrobce má svůj tvar a hloubku sítek a tím i o trochu jiné těsnění. Osvědčilo se alternativně koupit celou odtokovou soupravu např. z Hornbachu i s přepadem - pozor na průměr a tvar přepadového otvoru. Při troše štěstí lze přepadové potrubí dřezu napasovat na nový odtok a tím použít z celé soupravy jen část.

Provizorní řešení spočívá též v navlečení gumičky na trn a pak špunt nedojede až dolů, ale také trvale nezavírá

Tato část stojí 321 Kč

Co na sítku chybí, jde to nahradit/koupit? #3
hodnocení

děkuji za to řešení s gumičkou, to funguje! zdá že mi, že bude trvalé :)

hodnocení

a zavírat úplně jsem potřebovala málokdy, gumičku můžu dát dolů :)

hodnocení

3x

přesně jak píšete-otvor se zvetšil- kulička vyskočila -taky jsem to nedávno řešil...dá se to běžně celé samostatně koupit...já to koupil v Obi v sekci koupelen,umývadel,baterií...vemte si to raději sebou na porovnání...popřipadě ukázat prodavači ať to nemusíte hledat...

hodnocení

3x
Mají to třeba v Hornbachu.
hornbach.cz/...
Nám ten režim samošpuntování při mytí nádobí krajně nevyhovuje, takže na tu osku zespodu mám nasunuté cca 8 mm hadice, která nedovolí sítku sednout dolů a zavřít odtok. Pokud to takto upravíte, tak tu kuličku ani nepotřebujete. Když se to takto nastaví, aby to bylo trochu pozvedlè. tak vnikne odtokový otvor i po obvodu a neucpává se to tak často
Chválím, dobrý nápad!
Akorát pozor při koupi, jsou různé průměry a výšky "špuntů"...
hodnocení

toto řešení jsem si neuměla představit a kde vzít 8mm hadice taky ne, teď ale vím, jak je to myšleno...a je to opravdu dobrý nápad.

hodnocení

0x

Myslím, že tady nechybí nic, neb sítko zřejmě drží pružiny v tom otvoru, kam se to strká.

hodnocení

0x

Jde to nahradit i normálním špuntem a sítkem. My to tak doma máme, tohle mě rozčilovalo, málo to odtékalo.

hodnocení

0x
"Provizorně" (kdysi před pár desítkami let) jsem podobné nahradil obyčejným a laciným plastovým sítkem. Vlasy a nečistoty zachytí spolehlivě, je lehké, obsah se dá jednoduše vyklepnout do koše na smetí. Dobře se čistí, pokud už není pěkné, jednoduše ho zahodím a použiji další.
Na případné ucpání otvoru se prodávají gumové zátky různého průměru.
Co na sítku chybí, jde to nahradit/koupit? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]