Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDK - spojení konstrukce šrouby nebo kleště?

Od: kolemjdouci odpovědí: 12 změna:

Co doporučujete na spojení SDK konstrukce? Šrouby nebo "prolisovací" kleště? Budu dělat oboustranně dvouplášťové příčky. Z dřívějška mám zkušenost jen se šrouby. Bude kce dostatečně pevná? Dík za Vaše zkušennosti.

doplněno 25.12.22 12:23:

Zda bude dostatečně pevná, při použití kleští.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

teď nevím kterej z těch výrobců to má v manuálu napsaný, jestli Knauf nebo Rigips, ale ten profily u příček nespojuje nijak...spojují se až samořezkama stropní profily např. držáky a tak...

Krtek, naprostá pravda, tuším, že to oba mají v technických listech. Páč stěna musí dilatovat. UW je napevno k zemi, CW s deskami musí "plout".

hodnocení

0x
Urcite srouby stribrnaky-TEX. Proc by konstrukce nebyla dost pevna?

hodnocení

0x

I kleště je možno použít, konstrukce bude pevná, páč jí vyztuží deska sádroše. Třeba spojení profilů UW a CW se nemá šroubovat, lepší je právě kleštěmi udělat "pohyblivý" spoj.

hodnocení

0x

Když použiješ kleště,je případná oprava po zaplátování problematická.Jelikož to všechno sešroubuješ dohromady,tak rozdíl pevnosti neřeš,snad ani není, ani co se dilatace týká protože je to spojení ,,na tvrdo,,

...případná oprava po zaplátování problematická...

nepochopil jsem, kde je problém, prosím, poučte mne. Moc děkuji

Problém je v tom,že šroub jednoduše najdu přes sádroš a povolím,ale i když najdu spoj kleštěmi spojený tak musím ,,rozkuchat,, větší kus příčky abych spojené profily dostal od sebe.

Ještě jsem nezažil nedestrukční rozebrání konstrukce.

Páč postavím rošt, opláštím a hotovo. Nebo Vy snad rozebíráte konstrukce k dalšímu použití?

Jistě že neee,ale nesčetně krát se stalo,že investor v prúběhu stavby upravoval projekt,což není nic vzácnáho,stává se to docela často jak v rodinných domech tak ve stavbách občanské vybavenosti..A u sádrošu čas jsou peníze.

A u sádrošu čas jsou peníze.

Tak to ano, souhlas, víte jak rychle se udělá spoj kleštěmi a jak rychle šroubem?

Předělávání je vyjímka, to bych sem vůbec netahal..

Vím to moc dobře,rozdíl v montáži je asi dvě sekundy,a předělávky nejsou vyjímky pro někoho kido to dělá dnes a denně od r.1993.

krtek6

a tys už někdy rozebíral příčku až do nosné konstrukce a přemisťoval ji půl metra vedle? já teda viděl zatím jen max tak posouvání zásuvek v desce a potažmo potahování nového kabelu...ale nikdy ne celou příčku někde vedle...a jak jsem psal výše...platí, že profily příček se k sobě nijak nespojují...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]