Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde poptat osobu, která se mi postará o rekonstrukci bytu?

Od: hurto odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,
chtěl bych si v Moravskoslezském kraji nechat zrekonstruovat malý byt v oblasti u Kunína do 20m²
Nemám na to moc času a tak se chci poradit, jestli by se našel někdo kdo by mi to celé zrekonstruoval aby to mělo hlavu a patu, nechci po něm fyzickou práci, některé řemeslníky mám naptané, jiné by musel ještě sehnat. Řešit s nimi postupy, vyřešit kuchyňku, případně jí koupit aby seděla, koupit materiál na vybavení bytu atd.
Chtěl bych té osobě předat byt a aby mi ho pak vrátila zrekonstruovaný.
Platil bych za materiál postupně co by bylo potřeba.
Nabídnul bych odměnu 20 tisíc Kč.
Nevíte, kde někoho takového spolehlivého sehnat, který má přehled co se jak dělá?
Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tímhle se živím. Vezmu si klíče od bytu, proberu se zákazníkem, co chce, co je reálné, co je rozumné, odešlu do pryč ostatní řemeslníky a byt dám do pořádku. Potom odevzdám klíče... Ovšem za dvacet tisíc fakt ne. Fakt nabízíte dvacku člověku, který zorganizuje kompletní rekonstrukci, návrhy, bude jednat s řemeslníky, které nezná a ponese zodpovědnost?*co*

doplněno 25.12.22 11:06:

Nejsem daleko, nějakých šedesát kilometrů, ale pro Vás nepoužitelný. Mohl bych až někdy v létě 2024, nejdříve. Jen pro Vaši info - poslední byt, který jsem dělal, 2+kk, asi třicetpět metrů vyšel něco přes půl mega, účtoval jsem v hodinovce, ale zhruba to vyšlo kolik za materiál, téměř tolik za práci. Bez "nutných" papírů typu stavební povolení, projekt, statický posudek, a podobných kravin, které také něco (hodně) stojí...

doplněno 25.12.22 13:29:

Krtku, stavebního dozora vždy lidem navrhuji. I když dělám zakázku, navrhuji, ať si někoho na to sjednají, vadit mi nebude. Jen jsem neviděl, že by tento člověk navrhoval kuchyň a vlastně celou rekonstrukci a nakupoval vybavení... Mmchdm, asi bys to zvládl, nevezmeš ten kšeft? Kousek od Novýho Jíčína?;)

hurto
hodnocení

Dobrý den,
nejspíš jsem to podcenil.
Je možnost aby si zodpovědná osoba najala své ověřené řemeslníky, záleží čistě na něm.
Tu provizi jsem tak nastřelilil, jsem ochoten dát samozřejmě více, chtěl bych se vejít do nějaké celkové částky.
@berger vy jste prosím odkud?
krtek6

@berger: ale tys to špatně pochopil...on hledá "technickýho dozora" ...tzn. technika, kterej bude po řemeslnících kontrolovat práci a jebat je za to, když to odrbou a podobně...což 20tis je odpovídající ohodnocení (měsíčně) když to někdo bude dělat na živnost...kdo si to vezme jako fušku tak těch 20tis by se taky dalo zkousnout..co chceš na 20m2 dělat...ale zase u toho kdo to bude dělat na fušku, tak tam hrozí taky riziko toho, že nemáš ofiko žádný smluvný vztah *nevi*

hurto
hodnocení

@Berger To je škoda, potřeboval bych to udělat začátkem roku. Ale mohl bych se vás zeptat jestli je dnes reálné sehnat řemeslníky třeba do měsíce? Když jeden udělá zedničinu, další vodu, elektriku a zedník to pak už jen dokončí, tak by neměl být problém ne? Když bych se do toho pustil sám?
Hurto, jen můj soukromý pohled na věc - "Když jeden udělá zedničinu, další vodu, elektriku a zedník to pak už jen dokončí, tak by neměl být problém ne? "- bude spousta problémů. Chcete sehnat několik řemeslníků a sladit je, aby na sebe navazovali a to tak, že rychle. Chlapi, kteří něco umí, mají nasmlouváno na několik měsíců dopředu. Poradím - pokud najdete někoho, kdo řekne, že může za měsíc přijít, zajímejte se o to, proč? Proč má volný termín? Jistě, stát se to může, mohla nečekaně spadnout zakázka, ale chtějte to vědět...Vidím to na tři možnosti. Najdete firmu, která to dělá. Ta pošle sladěnou partu, která to udělá rychle a snad solidně, za dlouhý peníze. Anebo najdete někoho, jako jsem já. Jeden chlap to spáchá komplet, snad solidně, bez potíží, pomalu, za také dlouhé peníze. Anebo to pořešíte sháněním jednotlivých lidí, ti na sebe budou čekat, bude to trvat a když vznikne problém, budou házet vinu jeden na druhého... Pak se to posmolí a budete hledat někoho podle bodu dva, kdo to dá dokupy...:-D No, přeji, ať se Vám zadaří.
hurto
hodnocení

@Berger To jste mě moc nepotěšil.
Nejsem v oboru a nemám představu o možných problémech.
Nejlepší je člověk jako jste vy, který si to celé dokáže udělat sám.
Ale netroufám si na to, ikdyž dneska je internet plný návodů, ale praxe je praxe a tu prostě nemám.
Třeba bych to sám nějak zvládnul s chybama, bylo by to zpotvořené a trvalo by to opravdu dlouhou dobu.
Jak to teda lidé rekonstruují? Každý nemá nebo nechce platit přímo firmu.
krtek6

@berger: //doplněno 25.12.22 13:29:/// no nevezmu...

1) nerad jezdím tam na ten směr, osobně všechno co je za lipníkem se mi nelíbí*smich**hi*

2) mám tam na tom konci teď asi 3 kšefty co jsem kalkuloval a domlouvat se s tamníma domorodcama od Jičína po Polsko je fakt za trest. Podle toho co jsem měl čest, tak si většina myslí, že jim zavoláš a hned je objednáváš a ani nevíš co a za kolik. Nějaký výběrový řízení jim vůbec nic neříká*nevi* takový ne moc profesionální jednání na úrovni co očekáváš..spíš takový to na opačném konci spektra

3) dneska technický dozor dělá spoustu věcí. Ono prakticky by ho nemělo zajímat i co a za kolik, jen jestli správně, ale dneska je z pohledu investora, taková ta "holka pro všechno"

Krtku, vlastně máš pravdu, ve všech třech bodech. Výjimku u mně dělají Hranice, tam bylo pár kšeftů ok, jenže asi jen proto, že zákazníci měli kvalitní doporučení, takže nebyl problém..:-D. Fajn Silvestra přeji a ať na sebe tady příští rok opět narazíme...*pivo*

hodnocení

4x

Osoby, které by se o rekonstrukci postaraly a jsou schpné to udělat dobře, tak ty se tím často i živí. Tzn. koupí nemovitost (byt,dům), opraví (ne sami, ale už mají vytipované "svoje" lidi) a prodají. Hodnota nemovitosti se zvýší a ten dotyčný na tom dobře vydělá. Nedovedu si představit, že by někdo zodpovědný a schopný toto dnes dělal za 20 tisíc Kč. Navíc chcete využít ty "naptané" řemeslníky, se kterými dotyčný nemá třeba zkušenosti (neříkám, že musí být nutně neschopní, špatní)- - do toho bych já tedy nešla.

jirkazxc
hodnocení

4x
Najdi si stavební dozor. Řemeslníci budou pracovat líp a nebudou fušeřit, když budou vědět, že to po nich někdo zkontroluje, kdo tomu rozumí.
Řemeslníci Vás psk nebudou vodit za nos.

hodnocení

3x

V podstatě by se mělo jednat o osobu, která má oprávnění, dělat stavební dozor. Levné by to nebylo. Je možný, že takový člověk si za hodinu může účtovat např. 400 Kč.

hurto
hodnocení

Stačí i člověk co to umí nebo se tím živí.
Jde mi o to, kde takového člověka vůbec najít?
levnetonebude

I kdybyste našel někoho co to umí, počítejte i s tím, že nářadí se taky opotřebovává a stojí peníze. Počítáte, že má mít vlastní nářadí? Určitě ta cena bude nejen za práci, ale i za to nářadí... Nehledě na to, že s cizími lidmi na place tam to svénářadí nemůže nechat, ale musí to tahat sebou. Musela by to být parta co se zná a umí spolu spolupracovat a ne cizí lidi, že?

hodnocení

3x

Přímo v Kuníně je malá rodinná stavební firma - jen myslím že časově to bude trochu problém. potom majitel realitky RK Stav, p. Klvaňa, mají reklamy všude po okolí

hodnocení

2x

www.poptavej.cz, firmyzarohem.cz, epoptavka.cz, nejremeslnici.cz ... zkuste...

ahoj*
hodnocení

2x

Pokud myslis SDI, dozora, tak ja jsem mel asi za 150,- (v 2019) ale nakonec jsem si to udelal sam. Jinak beznej dozor uctuje treba 400/hodinu.

Poptej se ve tvem meste po nejakem starsim stavarovi v duchodu, s nim se jiste domluvis.

Problem byva ze drsny dozor vypudi remeslniky a mekky dozor zase ...

hurto
hodnocení

Ještě mě napadá možná možnost si to kompletně celé dělat sám po chvilkách.
Nikdy jsem nic takového nedělal, myslíte, že se to vše dá naučit? Mnoho věcí je na YouTube přece, vím že praxe je praxe, ale neměl jsem v životě šanci se takové řemesla učit.
Myslíte, že je to reálné? Přece je to malý byt.
Měl bych na to čas tak maximálně 1 den v týdnu.
Za rok by se to mohlo dát takovým tempem udělat?
Jaký je váš názor?
ahoj*

Zkusit to muzes :) Ale kdo te to nauci teda nevim :) Youtube nevim nevim, pokud mas takovehle obecne otazky... budes u toho nadavat zes radeji nekoho nezaplatil... uvidis.

Ps: Jeden stavitel drevostaveb nabizi ze k nemu jdes na 1-2 dny na brigadu a u toho se naucis zaklady jak se dela hruba stavba.

Pps: za sociku se stavely baraky 3 roky a makalo se na tom kazdou volnou chvili a s sirsi rodinou.

etana*
hodnocení

0x

Dvakrát jsem rekonstruovala byt, jednou 70m, podruhé 55. Nemusela jsem dělat všude nové podlahy, jen v jedné místnosti. Nová koupelna, hajzlík, přívod k pračce v komoře, komplet kuchyň, celá elektrika, změna topení na kotel a radiátory. Malování, broušení parket, nová světla atd. Źádné superpožadavky. Když to vedl "stavbyvedoucí", co si sám sháněl řemeslníky po firmách, trvalo to tři měsíce. řemeslníci mu utíkali na větší zakázky, nedodržovali termíny, šidili provedení (nebylo výjimkou vypodložení digestoře špunty od piva a podobně), mě to stálo teda podstatně víc než 40 tisíc a skoro všechny nervy. Podruhé jsem si najala firmu, stálo mě to stejné peníze, ale práce byla hotová za polovinu času, se zárukou a provedení mnohem lepší. Ovšem smlouvu s nimi jsem psala sama a byla hodně přísná, bez ní by to nebylo hotové ještě dnes.

Nedávno rekonstruovala (spíš jen opravovala a nová elektrika) cca 60 m byt kamarádka. Je to stavařka se zkušenostmi, vše řídila sama...a stejně to trvalo dva měsíce, spoustu dohadování, komplikací a drahé to bylo taky. Představa, že najdete nějakého maníka, co vám zrekonstruuje 20m rychle a spolehlivě za pár šušňů je nereálná.

krtek6

a co komu bránilo mít takovou přísnou smlouvu i s tím "stavbyvedoucím"? Vždycky je základ mít pevnou smlouvu, kde podmínky určuje investor a ne řemeslník. Píšu to tu pomalu v každém druhém problému, který se tady vyskytuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]