Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Pořídil jsem si vysokou skříň systému IKEA Metod, vysokou 240cm. Skládá se ale z 200cm skříně a na tom sedí 40cm skříň, v žádném návodu jsem nenašel čím a jak spojím skříňky k sobě? Má někdo zkušenost? Diky
Pořídil jsem si vysokou skříň systému IKEA Metod, vysokou 240cm. Skládá se ale z 200cm skříně a na tom sedí 40cm skříň, v žádném návodu jsem nenašel čím a jak spojím skříňky k sobě? Má někdo zkušenost? Diky
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
miso®
2x
Ak má aj vrchná skrinka dno, najjednoduchšie je ich obe presne na seba ustaviť, zafixovať svorkami, dná prevŕtať (z druhej strany použite príložku, aby ste nevytrhli veľký kus lamina) a spojte ich nábytkovými spojovacími šroubami. Zoženiete v každom železiarstve. Núdzovo ich môžete dočasne spojiť aj metrickým šróbom a matkou, len tam dajte podložky. Tie následne vymente za zie nábytkové - majú predsa len lepšiu hlavičku.
Ak je vrchný korpus bez dna, IKEA má na to excentre. Odfoťte, aký spojovací materiál Vám ostal.
doplněno 23.12.22 21:50: Vruty tiež môžu byť.
4 ks 4x30. 6 ks udrží vola. Aj v drevotrieske. Ideálne použiť vruty so zápustnou hlavou a záhlbníkom preň vytvoriť otvor.![IKEA Metod - spojení skrinek]()
Ak je vrchný korpus bez dna, IKEA má na to excentre. Odfoťte, aký spojovací materiál Vám ostal.
doplněno 23.12.22 21:50: Vruty tiež môžu byť.

Vrchní korpus bez dna? To Ikea opravdu dělá? Pokud ano, tak to je úplně maximální fušerství. Vrchol hrůzy.
miso®
Ako je to u kuchyní, netuším. Ale robia nástavce na knižnice, bez dna a (tuším) použili 10 mm dosku namiesto sololitového zadku. Spojujú to excentrami do bočníc.
re4zon
Na knihovny jo, na kuchynske skrine samozrejme ne. A kdyz to ma nejakou formu, tak nevim, proc by to melo byt fuserstvi. Takhle jsem mel i precizne truhlarem vyrobenou starou knihovnu z masivu, vrchni cast byla nasazovaci volne na koliky. Vypada to lip, nez kdyz ma najednou jedna uroven dvojite dno..
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]