Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničené rifle, žluté skvrny po vyprání

Od: marek93® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
rád bych poprosil o radu zkušenější. Vypral jsem v pračce oblečení klasicky jako vždy. Použil jsem program Bavlna, 1000 ot. a 40° C.
Bohužel jsem byl nemile překvapen, když jsem zjistil, že se mi na mých oblíbených riflích a na jednom tričku objevily žluté skvrny, které nejdou dolů.
Nic žlutého v pračce nebylo. Použil jsem Persil práci prášek na barevné oblečení a aviváž.
Už se mi to jednou stalo na bílém tričku, od té doby dávám zvlášť bílé a barevné, ale na riflích se mi to stalo poprvé.
Neví prosím někdo, jakou chybu jsem mohl udělat? Rád bych se tomu vyvaroval, jinak se mi to praní pěkně prodraží.
Děkuji mockrát a přeji pěkné svátky!

Zničené rifle, žluté skvrny po vyprání

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já bych zkusila žlučové mýdlo, běžně koupíte v drogerii. Namydlit, nechat odležet a znovu vyprat.

zaseja
hodnocení

2x

Normálně ty kalhoty vyper na ten nejdelší program na 60° a klidně nejvyšší otáčky, to by jim vadit nemělo.

Já v nich u občas dělám, zasvinim je od vazelíny, šmíru ze zámků a nikdy nebyl problém to vyprat a i bez vaniše.

hodnocení

1x

Také bych to zkusil vyprat ještě jednou, jak už se tu radí. A jestli se nepletu, tak se nedoporučuje na džíny aviváž a mají se prát obrácené naruby.

hodnocení

0x

Určitě tam ty skvrny před praním nebyly? Asi bych jako první zkusila nějaký benzinový čistič. Když to nezmizí, nalila bych na skvrny Vaniš, chvíli nechat působyt a vyprala znova.

hodnocení

0x

Měl jste v pračce něco, co barví, to je potřeba odhalit. Samotné textilie se navzájem obarvují rovnoměrněji, tohle vypadá na něco jiného, napadá mě krev (na kapesníku), nebo něco kovového co pouští rez (spony zipy...). Rezavé fleky by měly jít odstranit kyselinou citronovou, případně zkusit vaniš na skvrny. Savo v žádném případě, jelikož vybělí i modř z džínů.

kenav

A některé skvrny nelze vyčistit bez porušení podstaty latky*bzum*

kenav:
smysl vašeho příspěvku mi uniká (pokud tam tedy nějaký smysl je, možná je ten smajlík na místě).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]