Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba společných prostoru

Od: pavlavdf0* odpovědí: 7 změna:
Dobry den.jak se počítá dodavka spol.el.energie?.tento měsíc ji mám poprvé za 5 let v zalohach a ani nevím zda částka souhlasi, děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Když se podívám, kolik otázek jste již založila ohledně Vašeho bydlení, domnívám se, že vůbec nekomunikujte s majitelem a jen hledáte, jak něco neplatit.

Dodávka společné elektriky se rozpočítává podle potřeb a individuálně. Jinak v modrém, jinak v červeném domě.

Já jsem u dvou domů zrušil poplatek za společnou elektriku a zvýšil jsem o částku nájem. A je klid, nemusím se starat o výpočty.

pavlavdf0*
hodnocení

Já nejsem neplatič a kdyby to šlo komunikovať z majitelem neptam se zde hezky den

Nikdo zde nenaznačil, že jste neplatič.

Ale bez podrobností o Vašem domě nelze dát radu, co a jak se rozpočítává. Jak jsem Vám již jinde uvedl, některé domy nemají zálohy na společné energie, jinde je platba za prádelnu, sušárnu, vytápění chodeb, osvětlení atd...

Už jste se ptala sousedů, jak to mají oni?

Samozřejmě i Vám přeji krásný den, spokojené a hlavně klidné vánoce, s množstvím dárku a dobrého jídla.

ahoj*
hodnocení

0x

§4 zakonyprolidi.cz/...

jde o spotrebu elektromeru pro spol. casti bytoveho domu, to muze byt treba 30-350 Kc za byt mesicne, nejcasteji podle osob v dome, zda je v dome vytah atp.

K vyúčtování, které SVJ dodávají typicky do konce dubna, si lze vyžádat podklady, neboli fakturu podle §8 zakonyprolidi.cz/... ale pouze do konce května. Poté nárok propadne.

pavlavdf0*
hodnocení

Děkuji jsme 4 osoby, bez výtahů a bydlíme v 1 patře
ahoj*

Tam máte za spol. elektřinu 700 za celý rok, to asi odpovídá domu bez výtahu.

Ale co ty 3000 za ostatní služby, víte co v tom je?. To po vás na úřadě nechtějí rozúčtovat?

V té vodě a elektřině a teplu potřebujete nutně podklady, jinak nejste schopna to zkontrolovat, v první řadě zkontrolujte počáteční a konečný stav měřidla, ve druhé řadě zkontrolujte jestli sedí částky s fakturami.

pakliže jste začínali v půlce roku, tak bych se dost divil, že by to pronajímatel řádně rozdělil, možná vám to tam fláknul rovnou od začátku roku nebo si ty čísla vymyslel, proto vám možná nebude chtít dát podklady :))

Mezi námi, přeúčtovat to správně, tak to bezchybně mnohdy neudělala ani dvojitý ing. právník + ekonom dohromady, pokud na to nemá specializovaný program a hodně zkušeností... pokud pronajímá pouze jeden bit, tak se vsadím, že to bude od voka :)

ahoj*

Oprava : Jeden byt. Ach to diktování, hází mi to hrubky.

ps: jak zaznělo nedávno v černých ovcích, tak vypracováním bezchybného vyúčtování je nadán pouze soudní znalec. A ten za něj, pro soud, mluvil jsem s ním, požafuje min. 15 000 :)

Nám normálním lidem stačí alespoň cca správné vyúčtování, ale k tomu potřebujeme podklady. Bez podkladu, bez řádného předpisu záloh, nemůžeme vědět, co to je to ostatní za 3000 :) A to byste ještě měla městu platit nějaké poplatky za popelnice, typicky 600 Kč na osobu a rok. Tak není to v tom?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]