Nejste přihlášen/a.
Zdravím, smím při dietě kávu "turek"? A co je správně: a) nesladit b) sladit třtinovým c) sladit klasickým cukrem? V čem se vůbec liší ten třtinový od bílého? Asi "vyhodit" oba, řekl bych... ale kafe bez cukru...
Buď vařicí voda nebo pára přes filtr s kávou. Nebo arabská káva, kde se káva s vodou uvaří, do hrnečku se nalévá jen kafe bez logru.
Pro diabetiky jedině slazení Stevií. Cena je vyšší, ale má mnohokrát vyšší sladivost než cukr, takže jí stačí méně.
Pokud turka nenecha louhovat 10 a vice minut, bud to precedi nebo vypije, trosloviny a jine karcinomy by tam nemusely byt.
Ale lepsi bude espresso (strojek v lidlu za par stovek v akci).
A nesladit. To je o zvyku. Ja sladke muzu, ale kavu zasadne nesladim, odvykl jsem.
A hlavne, nikdy nemichejte pravy cukr a pak treba potravinu s umelym cukrem! Treba Colu Zero se zmrzlinou nebo i s hamburgerem v zemli, to bude dobry zabijak.
Pokud uz date umele sladidlo, tak 3 hodiny zadny skutecny sacharidy nejezde (odstup)!
Normálním cukrem, třtinovým, medem... Co ti chutná. Jen tomu kousku cukru musíš přidat i výdej, to je tak 15 minut chůze.
Ono se hubne úplně jinak než metodou "místo kostky cukru dám aspartam a sádlo zmízí"
Na BMI moc nečum, to je jen hrubě orientační.. Spíš si nech změřit procento tuku a fyzickou kondici, to ti řekne víc jak na tom jsi...
A co to máte za dietu? Jestli máte žlučníkovou dietu, tak bych kávu vynechala úplně. Jestli máte jiná onemocnění, tak se řidte pokyny lélaře.
Na BMI (pokud to berete jako jediný ukazatel) se vykašlete...
Já bych dle BMI měl mít ideálně cca 72kg (tedy o cca 27kg méně než mám teď), to je úplná krávovina...Ano, mám pár kil navíc, to jistě, ale nedokážu si představit, jak bych vypadal s 72kg, to by muselo jít dolů i veškeré svalstvo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.