Dobrý den,objevily se mi v koupelně nad vanou mezi některými spodními spárami u kachliček zvláštní nečistoty, nemůže to být plíseň? Co by jste s tím dělali? děkuju
Nepište nesmysly. To by taková procházka lesem nebo třeba poblíž čerstvě zoraného pole byla 100% smrtelná, protože při ní vdechnete miliony houbových (plísňových) spor. Zdravá imunita si s tím hravě poradí.
Pokud je to plíseň, tak už je mrtvá, Savo ji zahubilo. Píšete, že fleky zůstaly, tak ještě pomocí starého zubního kartáčku a tekutého písku na nádobí vyčistit a co nejde, tak holt zatřít barvou.
tonda009
Dobrý den, spáry mezi kachličkami se mi zatírat barvou nechce. Ze spář jsem vyškrábal podivné fleky šroubovákem. Teď mě napadá ten 1mm vyškrábané spáry znova zaspárovat, bude to ale držet když to bude jen ten 1mm?
Není důvod, aby to nedrželo, pokud je to vyšťourané trochu do hloubky a použijete kvalitní materiál. Nejspíš to bude trochu vidět, ale lepší bílé flíčky než černé.
tonda009
Zkusil jsem rozmíchat trochu spárovačky s vodou a nanést, po zaschnutí se to drolilo a celé jsem to vydrolil prstem ven. Vrstva byla tak 1mm, bylo to tím nebo starší spárovačkou nebo špatným postupem?
kuchtik00*
Zkoušet starou spárovačku nemá vůbec smysl, i když se zdá sypká. Cement podruhé nezreaguje a hmota jen jakoby vyschne, ale neztvrdne.
tonda009
Je teda ta stará spárovačka už nepoužitelná a nezbývá než koupit i na ten kousek úplně novou a ta dokáže zakrýt i 1mm spáry a bude to držet?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.