Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba dřevěné jednoduché lavičky

Od: tm odpovědí: 6 změna:
Protože o svátcích není nic smysluplného na práci, vymyslel jsem si práci v podobě výroby jednoduché lavičky ke vchodu - jedno vodorovné prkno na sezení, dvě svislá prkna a mozna ještě uprostřed jedno vodorovné na odložení bot. Šířku buď 80 nebo 100 cm. Napadlo mě, že prkno na sezení bych udělal ze schodovky tl. 4 cm. Ta bude docela dobře povrchově upravená,
navíc s jednou zkosenou hranou. Nebo myslíte, že by sedací prkno stačilo udělat z 2,8 cm sparovky? Rozdíl v ceně je cca 30%. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě ze silnějšího materiálu, jak píšete schodovky. Bude to robustnější a hlavně to bude vypadat lépe, i když ta spárovka by také vyhověla, pokud na ní nebude sedět nějaká těžká váha (i když lavička se často dělá se středovou podporou).

berger*
hodnocení

0x

Vloni jsem dával dohromady houpačku. "Áčko" jsem měl, dodělával jsem lavici, z asi 2cm desek. Letos jsem to předělával, fungovalo to, neprasklo to, ale nebylo to ono. 4cm budou fajn, lepší, pevnější, hezčí, bude to mít šmrnc...

tm

Taky si říkám, že 4 cm budou lepší, byť ta schodovka stojí 700. Ale zase to má zkosenou hranu a předpokládám, že to nebudu muset brousit. Spárovky jsou dost loterie.

Já bych lavičku udělal z hoblovaných hranolů spojených závitovou tyčí (s mezerami). Ale to se hodí spíš na větší rozměry lavičky.

111®
hodnocení

0x

na 80cm nebo metru je to jedno, podpěry stejně nebudou u krajů ale asi tak 20cm od nich

hodnocení

0x
40 mm bude OK sama o sebe, ale môže byť už pomerne ťažká. 28 mm sa pri metrovom rozpone už bude trochu prehýbať. Pravdepodobne nič nepraskne, ale nebude to ono. Priehyb poriešia jeden-dva luby pod sedákom. Hoc aj z vymanipulovaného kusu suchej strešnej late. Na štorc, kľudne trochu na kobylu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]