Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písek ve vrtané studni

Od: morning odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
cca 2 roky zpět jsme si nechali vyvrtat studnu a až v teď jsme ji dali do provozu. Čerpadlo umístěno někde k 50m. Voda tekla první cca 2 hodiny znečištěná ale potom už průzračná. Aktuálně čerpám krásně čirou vodu s drobným množstvím písku. Pokud to člověk vyloženě nezkoumá v půllitru vody si ničeho nevšimne, jen na dně najde ze pár zrneček. Ovšem když napustíte třeba vanu, po jejím vypuštění si všimnete jemného písečného povlaku, spíše takového prachu. Zatim jsem ve fázi, že jsem vodu nechal cca 8h odečpávat na zahradu, stav pořád stejný. Otázkou jde, zda se tento problém vyřeší časem čerpáním, nebo je potřeba vyhledat jiná řešení.
Díky za reakce

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Schválně se podívejte do HG posudku, jaké je povolené (doporučené) množství čerpadné vody v l/s.

Zkuste mi to napsat...a pak také typ čerpadla co máte ve studni.

A pak něco vymyslíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]