Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární panely, regulátor,baterie,měnič napětí

Od: imeciar odpovědí: 9 změna:

Prosím poraďte,

mám dva seriově napojené panely (140W) na regulátor (epever20A), z regulátoru chci napájet dvě 100Ah baterie - mám je dát do serie nebo paralelně?

k bateriím chci pořídit měníč napětí, a napájet televizi a světla atd.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Trosku matematiky a fyziky : plne nabity 100 Ah aku da teoreticky pri vybijani do nuly odberom 100W (TV = 80W + svetla 20W), za predpokladu 100% ucinnosti energiu max 12 hodin. V zime je tma 16 hodin a biedne svetlo 8 hodin. Tie panely to nikdy nanabiju ...

imeciar
hodnocení

Děkuji baterie to nabíjí na 100%,otázka zněla jinak!

riva
hodnocení

0x
Na hraní dobré. Jinak olovo je do solárů nevhodné, protože když není nabité, nastupuje sulfatace, která snižuje kapacitu. Optimum je lifepo4, ale kutilové si vyhrají i s články lipo. Hračky s měničem do 1000W stačí na 12V, od 5000W už 48V.
imeciar
hodnocení

Jak jsem psal, otázka zněla jinak sériově nebo ...

hodnocení

0x
Do série, z regulátoru máte i 24V. Paralelní zapojení baterií při nabíjení je trochu problematické. A budou téct i menší proudy.. takže stejně, jak ve vozidlech se soustavou 24V
imeciar
hodnocení

Díky,takže sériově, tzn.koupit měnič na 24V.
A ještě dilema, pro TV výstup modifikovaná nebo čistá sinusovka? A výkonově bych bral až trojnásobek potřebného výkonu...
imeciar
hodnocení

Mám zatím 600W modifikovanou v pohodě dvě TV.
Hlavně, že víte, co potřebujete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]