Zdravím, asi blbý dotaz, ale potřebuji v zásuvkách v zahradním domku stejnou fázi jako mám v domě v zásuvkách, kvůli internetu po elektro síti. V domě v zásuvkách mám zapojenou hnědou fázi označenou zeleně. Levý jistič jsou napojené zásuvky, na které potřebuji tu hnědou fázi. Červeně značí momentální zapojení, modré zapojení je asi tak jak by to mělo být? Jestli bude internet fungovat kvůli jističům neřeším, teď potřebuji stejnou fázi. Děkuji doplněno 21.12.22 17:30: Tak vyřešeno, na 60m ztráta rychlosti na cca 20%, ale pro mě potřeby dostačují. Použít tento powerline access-pointy.heureka.cz/...
Jestli ma ten hlavni jistic vystup dole a ten levy nahore, tak modra cara je spravne. Samozrejme to puvodni propojeni je nutne zrusit. Ale kdyz se musite ptat na tohle, tak bych zasadne nedoporucoval se v tom hrabat.
Jj ten hlavní má výstup dole, ten na zásuvky nahoře. Původní samozřejmě odpojím, já si to jen potřeboval potvrdit Díky
tj
A další hejtr... proto chodí lidé na poradny. Aby se zeptali, nebo aby si potvrdili správnost toho, co chtějí udělat. Pokud tohle nějaký rádce nechápe, ať laskavě odkráčí do pr***e. Někteří rádci zde ihned odkazují na zavolání odborníka a to snad i na výměnu žárovky. Tazateli jen dodám, hlavně opatrně, bezpečně, pečlivě. Je lepší si s tím vyhrát a vědět, že je to pořádně, taky z toho budete mít větší radost, než to za 5 minut odfláknout, riskovat své zdraví a následně majetek...
Já jsem elektrikář amatér,sice na to mám papír ze školy, ale to už je dávno a navíc na slaboproud zásuvky,světla atd si zapojím, toto jsem jen chtěl potvrdit, proto jsem psal že je to blbý dotaz díky
@tj svoje vylevy si strc za klobouk, slecinko, priste muzes poradit driv a lip
asd1
Hele tj má pravdu, jen ty jsi nepochopil ironii - rejpnul si do elektrikářů co na každou otázku "neelektrikáře "reagujou "nehrab se v tom blbečku" a když se zeptá elekrikář tak poradí (často věci který by elektrikář měl sypat levou zadní a ne se na to ptát..)
Pokud potřebuji zkontrolovat jestli se jedná o stejnou fázi, tak si ze vzdálené zásuvky natáhnu prodlužovák k té druhé a změřím si mezifázové napětí. Je-li cca 400 AC, jsem na různých fázích. Je-li cca 0 V, jsou to stejné fáze.
Jsem z popisu i obrázku "volaaky zmeteny" ...ten rozvaděč na obrázku je v zahradním domku? Přívod na jističe je shora? Nebo je to celé jinak? Popište podrobněji, srozumitelněji... víme, že tam potřebujete stejnou fázi, více popište to zapojeni rozvaděče. A nejlepší by bylo zavolat znalého, který na místě vyřeší potřebné...
Ano toto je v zahradním domku. Přívod na hlavní jističe je shora a to je přívod z domu. Na zásuvkový jistič je přívod zespod. Pro úplnost, ten jistič vedle zásuvkového bude na světla, ještě není zapojen.
Tak to se mi nelíbí a věřím, že nejenom mě... jističe vedle sebe v jednom rozvaděči, jeden přívod shora, další zespodu. Kdo vám to dělal, volejte ho zpátky, ať to udělá správně... V takovém zapojení může lehce dojít k úrazu...
To je v zahradním domku, si asi mysleli, když nám stavili barák, že tam budu zapojovat míchačku nebo nevím jinak je to tam k ničemu
tj
No a proč ne? Já mám do zahr. domku jen jednu fázi, ale jednou, až Vám rupne v hlavě a bude chtít připojovat něco třífázového, tak jen uděláte zásuvku na 3f. a máte to. My ostatní jen zapláčem a budeme se to snažit řešit nějakým hloupým kompromisem. Ten kabel, oproti počáteční vyšší investici chleba nežere.
Fáze vyřešena, powerline mi dojde zítra, tak budu zkoušet. Hlavně aby to šlo, rychlost nepotřebuji, WiFi bude jen na zapínání topení, kamery atd. Vzdálenost je cca 50m.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.