Nejste přihlášen/a.
Já to dělám jednoduše tak, že do díry (podlle její velikosti) nastrkám párátka nebo zápalky, co nejvíc se tam vejde. Bez lepidla, protože lepidlo zalepí vrut a ten se již nedá vyšroubovat. A vrut jednoduše zašroubuju. Pokud se ještě protáčí, tak znovu přidám zápalku nebo párátko.
Opravené je to hned na počkání. Nějaké epoxidy ztvrdnou a vrut se do nich zavrtává velmi špatně - snad jen "samořezka", ale s vyvrtanou dírou do epoxidu.
Nejlepší řešení je namíchat hustou směs z pilin a epoxidového dvousložkového lepidla, natlačit do díry a druhý den vyvrtat novou díru pro vrut. Pokud to chcete mít jednodušeji a ihned, tak pomocí špejle/uchošťouru vytřete otvor lepidlem (epoxidové, disperzní), strčte do něj dřevěné párátko (nebo víc) a našroubujte vrut.
Možno zkusit následující: z pilin z dřevotřísky (jemné+středně hrubé piliny) namíchat trochu tmelící směsi z disperzního lepidla jako je Herkules nebo Den Braven D2. Nesmí být moc řidká, spíš tak aby moc nelepila a to tam nacpat a do toho nacpat ten vrut. Ještě než ho zamáčknete, zkuste ten vrut obalit tou směsí. Následně vyfoukat fénem asi tak 10-20 minut dle výkonu. Pak čekat tak tři dny než do kvalitně zatvrdne. Možná bude lepší řešení co popsal Orion, ale já používám vždy to nejlevnější co mám k dispozici a když by to nešlo tak tmel z epoxidového lepidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.