Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytržený vrut

Od: miky odpovědí: 10 změna:
Dobrý den. Jak nebo čím mám opravit díru po vytrženém vrutu na zavírání skříňky nábytku aby šla opět použít. Novou vyvrtat nemůžu kvůli zámku.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Odšroubovat zámek, díru po vrutu zalepit dřevěným kolíčkem (třeba špejlí) a našroubovat vrut zpět.

hodnocení

3x

Vyplnit epoxidom alebo sekundovym lepidlom a vatou, navrtat, zaskrutkovat.

Hloupost, epoxid ztvrdne a vrut do toho nelze zašroubovat, vteřinovým lepidlem nevyplňujeme dřevěné součásti. To by byla fušeřina. Otvory v dřevě zalepujeme kolíkem (zápalkou, špejlí) namočeným lepidlem na dřevo, např. Dispercollem. Po zaschnutí odřízneme a můžeme vrtat.

patamat
hodnocení

3x

Já to dělám jednoduše tak, že do díry (podlle její velikosti) nastrkám párátka nebo zápalky, co nejvíc se tam vejde. Bez lepidla, protože lepidlo zalepí vrut a ten se již nedá vyšroubovat. A vrut jednoduše zašroubuju. Pokud se ještě protáčí, tak znovu přidám zápalku nebo párátko.

Opravené je to hned na počkání. Nějaké epoxidy ztvrdnou a vrut se do nich zavrtává velmi špatně - snad jen "samořezka", ale s vyvrtanou dírou do epoxidu.

hodnocení

2x

Nejlepší řešení je namíchat hustou směs z pilin a epoxidového dvousložkového lepidla, natlačit do díry a druhý den vyvrtat novou díru pro vrut. Pokud to chcete mít jednodušeji a ihned, tak pomocí špejle/uchošťouru vytřete otvor lepidlem (epoxidové, disperzní), strčte do něj dřevěné párátko (nebo víc) a našroubujte vrut.

111®
hodnocení

2x
Hmozdinku do drevotrisky

simka
hodnocení

0x

Možno zkusit následující: z pilin z dřevotřísky (jemné+středně hrubé piliny) namíchat trochu tmelící směsi z disperzního lepidla jako je Herkules nebo Den Braven D2. Nesmí být moc řidká, spíš tak aby moc nelepila a to tam nacpat a do toho nacpat ten vrut. Ještě než ho zamáčknete, zkuste ten vrut obalit tou směsí. Následně vyfoukat fénem asi tak 10-20 minut dle výkonu. Pak čekat tak tři dny než do kvalitně zatvrdne. Možná bude lepší řešení co popsal Orion, ale já používám vždy to nejlevnější co mám k dispozici a když by to nešlo tak tmel z epoxidového lepidla.

hodnocení

0x

Na yotube som videl dať do diery filter z cigarety a zakvapkať sekundovým lepidlom. Potom navrtať dieru a dať samorezku.

Nesmíš všemu věřit. Na počítači se svezu na ruském kole na Václaváku.

hodnocení

0x
Lepidlo Patex na dřevo. Vyrobit odřezek z měkkého dřeva nebo nějaký kousek dřívka a seříznout. Původní díru zbavit prachu. Nanést lepidlo, nacpat dřívko nebo odřezek a nechat zaschnout. Pak se dá opět vrtat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]