Nejste přihlášen/a.
Přeji všem rádcům hezký den.
Poraďte (poučte): Lze a má někdo praktické zkušenosti z vysoušením kondenzované vlkosti za kuchyňskou lunkou. Lze s úspěchem použit topný kabel, případně jaký.
Děkuji -miro
Miro, dobrý den.
S topným kabelem nikoliv, ale kamarádovi jsem pomáhal dávat malý ventilátor z počítače, aby honil teplý vzduch z místnosti směrem za linku.
Prý mu to pomohlo.
To neni špatný nápad. I toto jsem zvažoval, ale nenapadlo mně využití větráku z počítače. To zkusím.
Děkuji Milane
Ale to tak nemusí být, páč u kámoše to bylo před mnoha lety, dále jeden známý na Slovensku, 50cm silné cihly a taky plíseň za linkou...
Máte pravdu, že snížením teploty u někoho může způsobit plísně.
Je ale problematické snížení teploty v kuchyni, když je propojana bez dveří s obývací místností.
Nevím, ale já pochopil problém jako kondenzaci na stěně, nikoliv od zemní vlhkosti.
Pokud máte teplovodní topení šel by udělat radiátorek z potrubí, jednoduchou smyčku
Zde může být problém s vyvážením soustavy, páč se do kotle bude vracet teplá voda a kotel nebude topit, i když termostat bude hlásit topit!
Ale taky to může být jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.