Nejste přihlášen/a.
Chystám se jet pro kamna 150mm, problém je že mam keramicky komín 150mm a kdyz jsem tam chtěl jen ze zajímavosti nacpat zděř, co doma mám 150mm, tak tam nešla, protože jeji síla je 1,5mm a už je větší jak 150mm.
Vím, že tam patří redukce 150/150mm pro keramické komíny, ale pujde tam dat? Jsem z toho trochu zmatený, co tam tedy potřebuji.
díky za pomoc
Prechodky sú rôzne. Niektoré sa nasadzujú aj z vonkajšej strany. Zistite, akú máte presne vložku, skontrolujte, či je postavená podľa montážneho návodu (vrátane dilatácie okolo T-kusu) a podľa toho kúpte prechodku. A hlavne žiadne násilie a priamy kontakt ocele s keramikou. Keramické vložky sú krehké a príliš nemenia rozmer po zahriatí. Naproti tomu, oceľový dymovod je húževnatý a rozmer zmení. Tak nech si to T-čko neurvete.
Redukční přechod s těsnící šňůrou 150/150 mm se vkládá do sopouchu keramického komína, je nutný kvůli dilataci kouřovodu po zahřátí a zabraňuje prasknutí sopouchu komínu.
Ten je zde, na dotaz; nebo hledat hledat jinde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.